The Orb - COW / Chill Out, World! (2016)

Electronic
Label: Kompakt

1. First, Consider the Lillys (7:00)
  2. Wireless Mk2 (5:41)
  3. Siren 33 (Orphee Mirror) (2:48)
  4. 4am Exhale (Chill Out, World!) (6:03)
  5. 5th Dimensions (5:15)
  6. Sex (Panoramic Sex Heal) (1:39)
  7. 7 Oaks (2:19)
  8. Just Because I Really Really Luv Ya (4:22)
  9. 9 Elms Over River Eno (Channel 9) (4:05)
  10. The 10 Sultans of Rudyard [Moo Moo Mix] (3:58)
avatar van MisterRob
3 days left! Samples van het album zijn te beluisteren via kompact site. ''Wireless MK2'' klinkt als de dromerige sound van American Beauty door Thomas Newman. ''5th Dimensions'' is al helemaal te beluisteren btw. Patterson en Fehlmann zeggen ''What the world needs now is to chill the f*ck down! '' Ben benieuwd.

avatar van E-Clect-Eddy
Staat op de luisterpaal dus maar even luisteren

Instrumentale / Ambient / score albums vind ik altijd een stuk lastiger te beoordelen, ik hou van teksten en zangers en mis die eigenlijk ook. Bovendien hou ik ook meer van uptempo en dat is Ambient zelden. The Orb is dan een band met een reputatie die in elk geval uitnodigt om te luisteren. Meer dan een tweetal of drietal keer zal ik het niet luisteren, daarvoor is de aantrekkingskracht van andere releases te groot. Maar dit valt me niet tegen.

Eigenlijk is het de vraag waarom er aparte namen aan de nummers worden gegeven want het loopt continue in elkaar over. Om de zoveel minuten ander sampletjes en het uitfaden van andere.

avatar van VillaNaranjos
Heerlijk album zeg. Alsof je steeds dieper in de jungle gesleept wordt totdat je op het eind in een oase van rust en ontspanning beland bent . Heerlijk.

avatar van MisterRob
E-Clect-Eddy schreef:
Staat op de luisterpaal dus maar even luisteren

Het hele album is inmiddels te beluisteren op Soundcloud via deze link : Chill out World

Ponty Mython
Zeer fijn ambient album dat klinkt als één lange track. Doet me nog het meest denken aan een kruising tussen UFOrb en Chill Out van The KLF, waar Youth en Roger Eno ook gezellig wat input leveren. Klinkt op het eerste gehoor al een stuk beter dan het voorgaande album Moonbuilding 2703 AD.

avatar van Proeflokaal
LX en Thomas zijn erg goed bezig de laatste tijd. Met deze nieuwe plaat leveren ze wederom een zeer sterk album af. Mijlenver verwijderd van de overbekende Orb successen, maar dat heeft mijns inziens meer te maken met de gekozen apparatuur waar de twee heren gebruik van maken. Software als Ableton kleurt nou eenmaal dat wat je er in maakt. Maar zelfs binnen deze parameters lukt het ze om bijzonder originele muziek te creëren die, en dat is het belangrijkste, doet wat je is beloofd, namelijk: je meeslepen in een mooie psychedelische maalstroom van geluid. Op deze manier kan The Orb nog jaren mee. Hulde!

avatar van E-Clect-Eddy
9 Elms Over River Eno (Channel 9) doet me denken aan zowel Underworld als Bayonne
halfje erbij...

ohmusica
boeiend klanktapijt die mij fascineert (en niet deprimeert) het is inderdaad lastig beoordelen E-Clect-Eddy, m.n. de inbreng van thomas fehlmann spreekt mij zeer aan (omdat ik het herken uit ander werk), subtiele ambient of zoals Proeflokaal het zegt een psychedelische maalstroom.