Glass Hammer - Valkyrie (2016)

Label: Arion

1. The Fields We Know (7:37)
  2. Golden Days (6:20)
  7. Dead and Gone (9:56)
  8. Eucatastrophe (3:30)
  9. Rapturo (6:12)
avatar van MrEd63
Heeft een paar luisterbeurten nodig , maar komt dan zeker tot bloei.Geef het een kans en je ontdekt dat er zeker een knap staaltje progrock gespeelt wordt.

Ik sta er toch altijd weer van te kijken hoe onbekend Glass hammer nog steeds is, terwijl ze inmiddels al heel veel albums hebben gemaakt. En er wordt op de meeste platen erg hoog niveau symfonische rock gespeeld met vooral inspiratie uit ELP en Yes. En dat is dan waarschijnlijk ook gelijk het enige minpunt. Echt origineel klinkt het niet. Maar als ik het vergelijk met de vele kitscherige tribute bands van ELP en Yes hoor ik duizend keer liever deze originele muziek van Glass hammer.