Winterfylleth - The Dark Hereafter (2016)

Label: Candlelight

1. The Dark Hereafter (4:11)
  2. Pariah's Path (9:02)
  3. Ensigns of Victory (6:52)
  4. Green Cathedral (13:08)
  5. Led Astray in the Forest Dark (7:37)
avatar van trebremmit
Ensigns of Victory staat al op spotify. Aardig nummer wel.

Spotify

avatar van the crook
Deze Engelse band klinkt erg tof zeg! Dit is voor mij de eerste kennismaking met Winterfylleth en ondanks dat originaliteit ver te zoeken is, hoor je meteen dat deze band genoeg kwaliteit in huis heeft om een pakkend album op de mens los te laten.

Ik ga hun vorige albums zeker ook eens checken!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Na de eerste drie nummers begin je te denken: "Ok, consolidatie van eerder werk, niet verrassend maar goed uitgevoerd." Dan komen het meeslepende Green Cathedral en Led Astray in the Forest Dark met cleane zang (!) eraan en dan zeg ik: "Welgekomen verrassing en lekker klinkend".

Ten persoonlijke titel: zet een heuvel of berg op een albumhoes en mijn interesse stijgt!

avatar van Eddie
Sir Spamalot schreef:

Herkenbaar. Ik zag deze in het 'wat draai je nu' forum. De albumhoes op zich was voor mij vroeger al bijna reden genoeg om een plaat aan te schaffen, dan moest de muziek wel heel beroerd zijn wilde ik het niet kopen (zo heb ik ook ooit 'For Snow Covert the Northland' van Ancient wisdom blind aangeschaft omdat ik gebiologeerd was door de hoesafbeelding.

Ik hou nog steeds van simpele tot de verbeelding sprekende album hoezen. Zet er wat dennenbomen op, beetje mist erbij een onleesbare bandnaam en Eddie is aan boord hoor!

Edit: loopt nu voor het eerst, muzikaal niks mis mee, maar ook niks bijzonders. Zo op het eerste gehoor gewoon een goede Black Metal plaat niks meer niks minder.