Humanimal - Humanimal (2002)

1 stem

Zweden
Label: Z

1. Ru 4 Real (4:02)
  2. Again 2B Found (4:20)
  3. Licence 2 Kill (4:02)
  4. Find My Way Home (4:09)
  5. Feel the Burn (3:21)
  6. Road 2 4Giveness (4:45)
  7. I (4:52)
  8. Turn Away (3:54)
  9. Who Do U Think U R (3:59)
  10. Way 2 Deep (4:55)
avatar van BlauweVla
Dit album is een sneltrein op hol. Geen ballads maar veel uptempo rockers die elkaar vlot opvolgen. Met dergelijke bandleden in de band destijds heb je een grote connectie met Talisman, vandaar de bandnaam Humanimal, naar het Talisman album. Jeff Scott Soto is altijd goed. Hij zingt zich door zijn verkoudheid heen op "Find My Way Home" en met verve. Bassist Marcel Jacob (overleden in 2009) liet zijn bas goed ronken en schreef een groot gedeelte van de nummers. Dit album schijnt geen powerakkoorden te bevatten, voor een dergelijke heavy plaat best bijzonder. Het doet me wat denken aan de snelle Rainbow en Riot en ook een op hol geslagen Talisman. Zeer goed!

AOR_Lover
Maar twee stemmen. Dat geeft maar weer aan hoe onbekend dit werk is. Ga dit luisteren rock liefhebbers.

avatar van BlauweVla
Tja, ik luister deze nog altijd zeer graag. Jammer dat het door een onenigheid tussen de muzikanten maar bij dit ene album gebleven is. Sterke nummers met prachtig stevig en spannend geluid.

avatar van MetalMike
Wauw, dit is wel even wennen. Heeft uiteraard wel een beetje de Talisman-vibe, maar dan een stuk pittiger. Heeft ook wel een licht alternatief tintje, zal ook wel het tijdsbeeld zijn geweest. Weet nog niet helemaal wat ik er van vinden moet, het is wel heel erg druk allemaal. Eerste nummer moet ik trouwens een beetje aan John Bush denken qua zang. Nog allemaal wat beter op me in laten werken de komende tijd, kwaliteit is zeker aanwezig, maar ja... dat kan ook bijna niet anders...