Hardline - Human Nature (2016)

Label: Frontiers

1. Where Will We Go from Here (4:31)
  2. Nobody's Fool (4:13)
  3. Human Nature (4:14)
  4. Trapped in Muddy Waters (5:20)
  5. Running on Empty (4:08)
  6. The World Is Falling Down (4:01)
  7. Take You Home (4:19)
  8. Where the North Wind Blows (4:28)
  9. In the Dead of the Night (5:27)
  10. United We Stand (3:22)
  11. Fighting the Battle (5:09)
  12. Take You Home [Orchestral Version] * (5:09)
avatar van milesdavisjr
Het blijft toch een vreemd verschijnsel: bands die een uitstekend debuut uitbrengen en vervolgens weliswaar redelijke platen uitpoepen, maar waarbij de eersteling als de bekende molensteen....
Dit geldt ook voor Hardline, met gitarist Neil Schon in de gelederen bracht men in 1992 het uitstekende Double Eclipse uit. Een energieke hardrock plaat, prima gitaarwerk, gedreven zanglijnen en net een tandje steviger dan veel andere bands in het AOR genre.

Schon vertrok hierna en daarmee een gat achterlatend voor de overige leden.
Wellicht te zwaar om het hierop af te schuiven maar de heren hadden op creatief gebied een jasje uitgedaan.
Dit zou nooit meer helemaal goed komen. Human Nature is een degelijke plaat, nergens opzienbarend enkele obligate ballads en met zanglijnen die je van te voren verwacht bij een dergelijk genre.
Human Nature is niet slecht, Gioeli is een prima zanger maar om hier het predikaat goed aan mee te geven moet je beter voor de dag komen.
En die productie...ik ben een ouderwetse knakker op dat punt, maar wat is er de laatste 25 jaar gebeurt op productioneel gebied dat je instrumenten niet meer van elkaar mag onderscheiden en een 'warm' geluid een vies woord is geworden.