Empire of the Sun - Two Vines (2016)

Australiƫ
Label: Astralwerks

1. Before (4:04)
  2. High and Low (3:44)
  3. Two Vines (3:49)
  4. Friends (3:20)
  5. There's No Need (3:28)
  6. Way to Go (3:12)

met Mito Kasuya

10. Zzz (3:10)
  11. To Her Door (3:55)
  12. Keystone * (2:31)
  13. Lend Me Some Light * (3:29)
  14. Welcome to My Life * (4:02)
  15. Walking on a Dream * (3:12)
avatar van E-Clect-Eddy
Ze komen er weer aan. Twee singles uit. High and Low en Two Vines

Klinkt zeer vertrouwd.

avatar van coldwarkids
Na het klein meesterwerkje 'Walking On A Dream' doet Empire Of The Sun me nu haast niks meer. Het klinkt allemaal te geforceerd deze tijd.

avatar van coldwarkids
Way To Go is dan weer zoals we zeggen: 'de bom'!!!

avatar van andnino
Empire of the Sun teert op dit nieuwe album grotendeels op hetzelfde recept dat men altijd al hanteerde, en dat is niet erg. Ik kan me moeilijk voorstellen dat deze groep een muzikale koerswisseling erg succesvol kan maken, al sta ik er altijd voor open.

Het probleem is dat het aantal sterk geschreven popnummers per album afneemt. Het debuut had een aantal knallers, klassiekers die je nog regelmatig hoort. Ice on the Dune was over de hele linie degelijk, maar miste die uitschieters. En Two Vines heeft een aantal prima songs, maar ook echt een paar inwisselbare, die snel in de vergetelheid zullen verdwijnen en nooit uit de schaduw van de hits van vooral het debuut zullen treden. Misschien is die muzikale koerswisseling dus niet eens zo'n slecht idee.

avatar van Silky & Smooth
Leuk en fijn album, maar niet bepaald iets nieuws onder de zon. Het album mist echte uitschieters, zoals op Walking on a Dream. Het vorige album had deze ook wel, maar ook al veel minder.