Robbing Millions - Robbing Millions (2016)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Wiagw (4:19)
  2. Eight Is the Figure That I Like the Most (4:14)
  3. In the No Air (3:22)
  4. The Mountain (3:44)
  5. What Makes Me Feel Old (5:42)
  6. Dreams Like Photographs (4:56)
  7. Tupperware (4:47)
  8. Inspector (2:49)
  9. Count Your Fingers (3:51)
  10. You Fall from Your Chair (4:20)
avatar van WoNa
Wat een raar album is dit. Ik hoor hoe knap het in elkaar zit, maar de ene keer zit ik te stuiteren op mijn stoel en de andere keer kan ik er nog geen drie seconden naar luisteren. Iets wat ik in extremis heb met Frank Zappa, maar dan meestal per hele plaat. Robbing Millions doet dit op een cd en dat is uiteindelijk te veel van het goede voor me, waardoor ik niet heel vaak op de plaat zal terug grijpen.

Ergens beneden de vele geluiden zit Talking Heads, waar de ratio met mathematische precisie werd gespeeld, waar bij Robbing Millions emotie en gekte overheen is gelegd. De manier waarop 'What Makes Me Feel Old' ontspoort, kan tot opname leiden voor geruime tijd.

De drukte, de gekte, de hoge stemmen, het leidt allemaal af van hetgeen daaronder gebeurt: muziek maken. Het maakt het ook heel moeilijk om echt een mening te vormen. Het trekt aan, stoot af, trekt aan, stoot af. Ik vrees dat het voor mij uiteindelijk bij het laatste zal blijven. Er is teveel andere muziek waar ik minder moeite voor hoef te doen om me prettig bij te voelen. Ergens heb ik het idee dat Robbing Millions briljant is, maar het kost me gewoonweg teveel tijd om daar echt achter te komen. Wellicht een gemiste kans dus.

Het hele verhaal staat hier op WoNo Magazine..

avatar van Aladdin
ik hoor bijna pop liedjes

Robbing Millions is een geweldige band. Zo moeilijk is het helemaal niet. Volhouden WoNa. Lichtpsychedelische pop van de betere soort!

avatar van WoNa
Dank voor het steuntje in de rug gerre, maar het is nog niet beter geworden.