Theocracy - Ghost Ship (2016)

Label: Ulterium

1. Paper Tiger (5:12)
  2. Ghost Ship (4:39)
  3. The Wonder of It All (6:37)
  4. Wishing Well (5:01)
  5. Around the World and Back (4:56)
  6. Stir the Embers (4:07)
  7. A Call to Arms (4:39)
  8. Currency in a Bankrupt World (4:40)
  9. Castaway (4:42)
  10. Easter (9:52)
avatar van Dream Theater
Wat kijk ik uit naar de nieuwe Theocracy, een van mijn favoriete bands. Trailer van de deze cd stemt me al aardig vrolijk.

avatar van jasper1991
Als het laatst uitgebrachte album As the World Bleeds betreft, kijk je aan de ene kant ontzettend uit naar de opvolger, maar weet je dat het alleen maar kan tegenvallen. Dit album is dan ook niet zo grandioos als zijn voorganger, maar nog altijd degelijk. Vooral Paper Tiger is een prima metalnummer, en verder is alles degelijk met weinig uitschieters naar boven of naar beneden. Toevallig de twee singles, Ghost Ship en Wishing Well, vind ik een klein beetje minder. Ghost Ship is uiteindelijk een prettig album met een goed geluid en tien nummers van goede kwaliteit met ieder ook zijn eigenheid.

avatar van The_CrY
Mijn probleem met dit album is dan ook dat ik m al een aantal weken probeer te beluisteren, maar na twee nummers schakelde ik toch weer over naar As the World Bleeds. Nu dan na de korte recensie van jasper1991 maar eens mezelf gedwongen om Ghost Ship een paar keer uit te zitten, en het is toch gewoon een leuke plaat, maar inderdaad, het haalt het niet bij de voorganger. Vooral de eerste vier nummers springen er bovenuit met die typische Theocracy koortjes die zeer pakkende refreinen naar je toegooien alsof het niets is. Waar de voorganger op het prog-power spectrum dikwijls voor power koos, wordt hier meer op prog gegokt, en dat maakt het wat ontoegankelijker, wat heavier, en her en der ook wat minder goed. De epische afsluiter 'Easter' vliegt alle kanten op, maar is voor mij niet dat kippevel moment dat 'As the World Bleeds' wel was.

Ik luister dit best graag en zal dit nog wel even beluisteren voor een paar dagen, maar of hij in mijn collectie komt weet ik nog niet.

Ik deelde in eerste instantie de bovengenoemde meningen dat As the world bleeds zoveel beter was ( I am blijft een wereldnummer) maar ik ben daar van terug gekomen. WAT EEN WERELDPLAAT !!!
Ghostship staat werkelijk boordevol met super goede power/prog metal met fantastische melodieën en hooks. Wat een wereldzanger is die Matt Smith. Ghost ship is een geweldig nummer, maar Currency in a bankrupt world is mooi, zoooo mooi dat je er tranen van in je ogen zou krijgen. Wishin well, Around the world back allemaal pracht tracks. Theocracy flikt het gewoon weer om als Amerikaanse band de Europese power metal scene een enorme schop onder z'n hol te geven. Zo hoort het!