Fruit Bats - Mouthfuls (2003)

Label: Sub Pop

1. Rainbow Sign (3:24)
  2. A Bit of Wind (4:15)
  3. Magic Hour (3:39)
  4. The Little Acorn (6:26)
  5. Track Rabbits (3:10)
  6. Union Blanket (5:19)
  7. Lazy Eye (5:30)
  8. Slipping Through the Sensors (4:52)
  9. Seaweed (3:42)
  10. When U Love Somebody (4:31)
Vandaag voor het eerst in twee jaar weer opgezet. Zomaar plotseling had ik er zin in, zou het voorjaar dan nu echt zijn begonnen? Blijft een uitermate charmant album, ontspannen en introvert. Hier en daar raakvlakken met Brian Wilson en Oh, Inverted World van The Shins, maar op andere momenten meer met altcountry bands als Wilco en The Jayhawks. Geen meesterwerk, maar wel zeer charmant.

elrayo
Dit album doet me sterk denken aan Oh, Inverted World van The Shins, met (zoals bubbachups al aangaf) een lichte country-twist, maar soms ook aan The Velvet Underground op de latere albums. Track Rabbits heeft wat weg van John Lennon's Imagine.

Nummers die in de jaren '60 verloren zijn geraakt in de prairie. Wat een geluk dat de Fruit Bats deze nummers weer hebben gevonden.