Margriet Eshuijs - On the Move Again (1979)

Label: CBS

1. On the Move Again (4:03)
  2. If That's the Way You Want It (3:34)
  3. Give Me Half a Chance (3:47)
  4. Introduction Street Walkin' Woman (1:22)
  5. Street Walkin' Woman (3:28)
  6. Window of Love (3:36)
  7. How Wrong Can You Be (4:18)
  8. Dixie Highway (3:37)
  9. Loving You (Is a Way of Love) (4:04)
  10. I Could Never Leave You (4:14)
  11. Another Lullaby (3:12)
avatar van FunkStar
Debuut LP van Margriet Eshuijs. Met de mooie ballad 'I Could Never Leave You'.

Het eerste soloalbum van Margriet die niet echt aansloeg. Er stonden geen geschikte singles op (die overigens wel van dit album verschenen) en het album werd totaal niet goed verkocht. Dat terwijl er heel hoog was ingezet op een solocarriere van Margriet (in de tijd van Lucifer wilde de platenmaatschappij Margriet eigenlijk al veel liever solo op de markt zetten) en dit album een vermogen heeft gekost. Er werd wat dat aan gaat niets bespaard, opnames en mixages in de meest toonaangevende studio's in Nederland, Brussel en Stockholm en een gigantische band van de creme de la creme van Nederlandse en Amerikaanse studiomuzikanten.

Ondergewaardeerd album absoluut, jammer want de sound is geweldig! Luister eens naar het titelnummer 'On the move again', WAT een energie!

avatar van Madjack71
Wat mij als eerste opvalt aan deze plaat, is de heldere, goed klinkende productie. Tuurlijk ook haar stem, die als een dive a la Tina Turner op On the move again opent. Daarnaast is dit album gevarieerd en heel onderhoudend, plus das ook niet onbelangrijk...er wordt goed gespeeld. De composities zijn onderhoudend en trekken de aandacht. De hoes is ook moooi verzorgt. Deze lp kan nog wel eens vaker op de spelert belanden.

avatar van Dibbel
Leverde inderdaad geen hits op deze eerste soloplaat van Margriet.
Is vooral erg gevarieerd met rustige nummers wat rock zoals in het openingsnummer, hier en daar wat funk en zelfs jazz.
En klinkt nog fijn en helder uit de speakers.
Gaat ook nog een paar keer draaien.

Op vinyl, in nieuwstaat, Hollandse persing.