Veldhuis & Kemper - Wat Heb Je Nodig (2006)

Label: EMI

1. Wacht (3:30)
  2. Oorverdovend Stil (4:21)
  3. Alles Komt Dichterbij (3:57)
  4. Met de Duiven Mee (2:52)
  5. Ik Geef Mij aan Jou (3:40)
  6. Morgen Zal 't (3:46)
  7. Ik Heb een Zoon (3:07)
  8. Tijd Heelt (3:36)
  9. Wat Heb Je Nodig (4:31)
  10. Woorden van Cd (3:35)
  11. Verdomme (3:33)
  12. Zelfverzonnen Licht (4:00)
  13. Snap 't Niet (1:25)
avatar van Gretz
Op bol.com kun je het hele album al beluisteren. En het is weer precies zo als wat ík ervan verwachtte: zeer leuke Nederpop, en dat maakten ze met hun 2 vorige CD's ook al. Je kunt niet zeggen dat ze met deze CD echt een andere kant op zijn gegaan maar voor mij klinkt het toch weer verschillend. Misschien dat het komt door hun eindeloze creativiteit op het gebied van woordspelingen en bijzondere rijm. In de Nederlandse taal valt nog veel te ontdekken.
Voorlopig 4* sterren.

avatar van Hans Brouwer
Gretz schreef:
Helaas kunnen ze mij maar matig boeien. Persoonlijk vind ik Acda en De Munnik van een beter niveau .

avatar van Gretz
Je kunt best weer een vergelijking met ADeM maken. Ik vind ze echter allebei goed, op hun eigen manier. En als je het over overeenkomsten hebt dan vind ik die ophouden bij de feiten dat het allebei (cabaret)duo's zijn die Nederlandstalige muziek maken. Verder zijn V&K en ADeM totaal verschillend, als je hun muziek goed kent.

avatar van Daaf
woei
leuk album =)
op bol.com geluisterd...
Voor nu 4*

avatar van Koerok
Beter goed nageaapt dan een heel slecht nieuw geluid afleveren. Moet deze plaat trouwens nog beluisteren. Hun debuut vond ik helemaal niet slecht dus ik ben benieuwd...

avatar van Gretz
In vergelijking met hun debuut of vorige album zijn ze op zich niet echt van koers gewijzigd. Pakkende melodieën, liedjes die weinig op elkaar lijken (vind ik dan) en een overheersende piano. Voor de niet-liefhebber komt het denk ik als eentonig over, maar dat gevoel heb ik helemaal niet. Elk nummer is speciaal.

avatar van Carolaah
Hmm ik vind dit album wel een flinke tegenvaller na 'Als het gaat waaien.'
Vind het wat suffer, zeurderiger, en qua teksten minder mooi verpakt.

Opzich zitten er wel een paar prima nummers bij, maar het geheel spreekt me niet zo aan.