Bauer - Eyes Fully Open (2016)

Label: Basta

1. The Alchemist (4:24)
  2. My Room, My House (3:44)
  3. Under the L (3:48)
  4. Little Island Song (3:15)
  5. Night Train (3:59)
  6. Evergreen (3:25)
  7. I Will Keep You Warm (3:29)
  8. Snow (4:26)
  9. Waterfall (4:43)
  10. Fancy Friends (3:53)
avatar van robert1963
De eerste track van het album The Alchemist is alvast prachtig en een voorbode op de naderende herfst. Bauer The Alchemist - YouTube

avatar van divart
We hebben er even op moeten wachten maar na 12 jaar is er dan eindelijk de opvolger van Baueresque. Wat mij betreft, een van de fijnste albums uit onze vaderlandse popmuziekgeschiedenis.
Dit album gaat verder waar Baueresque stopte. De Beatles zijn nog steeds aanwezig maar het geheel is voller en heeft een meer symfonische inslag. Fraai album weer. En ik kruis 2028 alvast aan in mijn agenda voor het volgende pareltje.

avatar van Lura
divart schreef:
En ik kruis 2028 alvast aan in mijn agenda voor het volgende pareltje.

Dan moet een aardig dik boekwerk zijn, die agenda van jou.

avatar van divart
Lura schreef:
Dan moet een aardig dik boekwerk zijn, die agenda van jou.

Ah Joh. Alles gaat digitaal tegenwoordig. Neemt geen ruimte meer in beslag .

avatar van HGieling
Heerlijke plaat, mooie stem, goed gearrangeerd en georchestreerd, mooie prductie, verdient meer bekendheid

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Erg gevarieerd, luistert prettig weg.

avatar van Venceremos
Sfeervol sympathiek en rijk geschakeerd. Wat mij betreft de Nederlandse plaat van 2016.

avatar van Ceasar
Wat is dit toch een prachtig album! Helaas onderschat/niet bekend bij het ietwat grotere publiek....

avatar van jorro
Fijn album. Mag ook wel want hij heeft er 12 jaar aan besteed. Jammer dat de zang niet meer door Sonja van Hamel is gedaan maar door Berend Dubbe zelf. Niet dat hij slecht zingt maar ik vond het daardoor wat frisser klinken. Op de achtergrond is nog wel zang van Gwen Thomas te horen.
Snow is mijn favoriet van het album. Goed geproduceerd vooral.
Eeen halfje minder dan de voorganger Baueresque.

qed
Zijn stem klinkt beter dan ooit op dit album en de composities zijn verfijnd en niet voorspelbaar. Favoriet is slotnummer Fancy friends, met een schitterende synthesizer solo... hopen dat Dubbe ooit weer met nieuw werk komt...

avatar van Ceasar
Ik hoop dat zeer met je mee, qed! Dit album is echt fantastisch, zijn beste.