The Living Gods of Haiti - Bone Dry (2016)

1 stem

Electronic / Rock
Label: Kwaidan

1. Perfect Nectar (3:12)
  2. Father (4:16)
  3. Killing Lotus (3:41)
  4. Sweet Tooth (4:32)
  5. The Hunt, the Harvest, the Sea (3:49)
  6. A Winter in Summer (3:56)
  7. Eyes Lungs and Heart (3:32)
  8. Wormhole (4:10)
  9. Black Sand (3:38)
  10. Bone Dry (4:30)
  11. House in the Sky (4:06)
  12. The Spectator (4:15)
  13. Electribe [Witch House Remix] (5:51)
avatar van E-Clect-Eddy
De half Engelse/half Syrische zangeres Rebekah van The Living Gods Of Haiti klinkt hier en daar als Elizabeth Fraser, de muziek heeft ook wel wat overeenkomsten met Cocteau Twins. Terwijl in andere gedeeltes haar stem doet denken aan Debbie Harry (Blondie). Er worden ook vergelijkingen getrokken met Tricky en Bat for Lashes, die laatste vind ik minder aannemelijk maar ik ken niet al het werk van BfL.

De nummers klinken elektronisch, iets wat donker maar niet zwaar. Eerder EP's kregen op Discogs het predicaat Trip Hop en daar neigt het ook wel naar. Hier wat Afrikaans aandoende ritmes, iets wat broeiend, prima album voor laat op de avond, chillen. Hier en daar Oosterse invloeden.

Uitgekomen op het label van Marc Collin, de mede-oprichter van de Franse retro lounge-ers van Nouvell Vague. Hij is ook het andere lid van dit project, één van vele die hij is gestart over de jaren.