The Hidden Cameras - Home on Native Land (2016)

Canada
Label: Outside

1. Day I Left Home (3:49)
  2. He Is the Boss of Me (2:53)
  3. Ode to an Ah (1:58)
  4. Dark End of the Street (3:31)
  5. You and Me Again (4:26)
  6. Log Driver's Waltz (3:05)
  7. Be What I Want (3:31)
  8. Counting Stars (5:26)
  9. The Great Reward (3:56)
  10. Big Blue (3:17)
  11. Don't Make Promises (2:03)
  12. Drunk Dancer's Waltz (2:52)
  13. Feeling 'Bout You (3:19)
  14. Twilight of the Season (4:31)
Altijd leuk, een nieuwe van The Hidden Cameras. Ze komen naar Nijmegen zag ik. Helaas op een wat onmogelijke dag voor mij. Jammer, want live zijn ze te gek!

De eerste keer dat ik wat gematigder enthousiast ben. De country-invloeden zijn groot op dit album. Niks mis mee, maar het maakt de muziek van The Hidden Cameras net even wat gewoner. Ik krijg bij een nummer als Log Driver's Waltz en sterk 'Rufus Wainwright die samenwerkt met zijn tante en moeder Kate & Anna McGarrigle gevoel'.

De eigen zo kenmerkende sound is nog steeds herkenbaar maar wordt toch net wat ondergesneeuwd door de flinke country-touch.
Neemt niet weg dat het nog steeds lekker klinkt en ik uitkom op een 3,75* (wat ik afrond naar boven, want het blijven wel favoriete indie-darlings natuurlijk).