The Growlers - City Club (2016)

Label: Cult

1. City Club (3:16)
  2. I'll Be Around (4:47)
  3. Vacant Lot (3:01)
  4. Night Ride (4:11)
  5. Dope on a Rope (4:10)
  6. When You Were Made (3:38)
  7. Rubber & Bone (3:54)
  8. The Daisy Chain (3:45)
  9. World Unglued (3:30)
  10. Neverending Line (2:43)
  11. Too Many Times (3:52)
  12. Blood of a Mutt (5:26)
  13. Speed Living (3:23)
avatar van David B
Inmiddels uit de stal van Julian Casablancas en dat is hoorbaar. Eerste nummer hoor je m bijna zelf het refrein zingen.

Na 1 luisterbeurt naar mijn mening wat wisselvallig, luistert wel lekker weg. 3 en een halve ster op dit moment

avatar van WoNa
Wat je schrijft, David B, het is alsof dit een soloplaat van Casablancas is. Nu ken ik geen ouder werk van The Growlers, maar lijkt het er wel heel sterk op dat de band zich ernstig heeft laten inpakken door zijn producer en label baas. Uiteindelijk op het irritante af.

Als ik daar voorbij kijk, merk ik dat vrijwel ieder nummer een heel prettige lead melodie kent. Dat er invloeden tot en met Duran Duran aan het begin van haar carrière toe voorbij komen. Daarnaast vooral veel donker begin jaren 80 werk, maar dan met leuke stukjes er tussen en niet de doodslaande monotonie die in die dagen een voorwaarde was om mee te doen.

City Club is een album dat is opgebouwd uit tapeloop op tapeloop en dan valt mij op dat het zeker een vorm van levendigheid heeft die ik niet direct verwacht.

Daarmee redt het album het uiteindelijk niet. De The Strokes en dan met name de Julian Casablancas invloeden, de monotone manier van zingen en de bewerkte stem bij de opnames, werkt me uiteindelijk net te veel op mijn zenuwen. 2,5 * dus, met een uiterst kleine hint richting de ***.

Het hele verhaal kun je hier lezen op WoNo Magazine.