Ugly Kid Joe - America's Least Wanted (1992)

Label: PolyGram

1. Neighbor (4:43)
  2. Goddamn Devil (4:53)
  3. Come Tomorrow (4:54)
  4. Panhandlin' Prince (5:41)
  5. Busy Bee (4:08)
  6. Don't Go (4:30)
  7. So Damn Cool (4:24)
  8. Same Side (4:48)
  9. Cat's in the Cradle (4:01)
  10. I'll Keep Tryin' (4:58)
  11. Everything About You (4:20)
  12. Madman ['92 Remix] (3:37)
  13. Mr. Recordman (4:11)
DutchViking
Leuk cd-tje. Everything About You en Cat's In The Cradle zijn klassiekers, maar ook de rest is het beluisteren meer dan waard. Alleen jammer dat sommige songs wel erg commercieel klinken.

avatar van Eddie
Hee deze heb ik ook, toevallig ik heb net mijn oude doos met casette bandjes van zolder gehaald, daar zitten toch wat pareltjes tussen zeg, deze moet er ook tussen zitten.

Ik weet nog dat is so damn cool altijd een erg gaaf nummer vond.

avatar van UmmaGumma 44
Cats in the Craddle kocht ik dat jaar op cassette-single... samen met Alive van Pearl Jam grijs gedraaid op vakantie in Noordwijk, voor het eerst alleen op vakantie... Ook Snappy zal zich dit nog wel kunnen herinneren...

Ik zag eerst op VH1 classic op TV de clip "Cast in the cradle"en heb toen meteen die album gedownload.

avatar van knoltor
Grappig dat iedereen dit nog op casette heeft. Ik dus ook.
Een van de eerste dingen die ik kocht (na Apetite For Destruction van Guns n Roses).
De tekst van Goddamn Devil is ook geniaal:

I dont care about you, dont care about your life
Dont care about your children or about your wife
Im here to do my job so if you broke the law
Youre checking in with me
But you can never leave....

Theres one way out if you dare
Well make a deal, you'll grow your hair
As satans child you'll start a band
And spread the word across the land

Im the goddamn devil!

avatar van Ducoz
Erg leuke plaat! Kan er erg van genieten!

avatar van arcade monkeys
Hier staan wel een paar aardige dingen op, maar echt bekoren doet het niet. Toch 3.5

avatar van Sjaan
Bij nr 11 nam ik ze nog niet echt serieus maar cats in the cradle vond ik wel errug goed....

avatar van FrodoK
Was deze bijna vergeten! Wat heb ik dit veel geluisterd op mijn walkman terwijl ik mijn krantenwijk fietste om half 6 in de ochtend! Dat gaf me wel energie.
Doodzonde dat So Damn Cool halverwege werd afgekapt, omdat het tapeje vol was. Die abrupte stop zit zo in je geheugen gebrand, dat ik het altijd zal blijven voelen aankomen als ik alleen al aan het nummer DENK.

avatar van Denzradio
De humor, de sound, de hitjes... Erg leuk album!

avatar van paulmccuytney
En 26 jaar na dato bestaan ze nog steeds. Op 14 september a.s. treden ze op in het Eindhovense Dynamo. Toevallig heet die tour ook "25 Years America's Least wanted". Op de 2 wereldhits na ken ik eigenlijk deze cd niet, maar desondanks zit ik te denken om er heen te gaan. Ben erg benieuwd hoe ze nu klinken.

avatar van milesdavisjr
Jeugdsentiment en daar blijft het ook bij. Deze schijtlollige happy funk metal met hier en daar best lekkere riffs. Echter de muziek is wat eenvormig en klinkt op den duur wat simpel. De hit Everything About You heb ik destijds zo vaak gehoord dat ik het niet meer kan aanhoren. Cat's in the Cradle; van hetzelfde laken een pak. Echter staan er best een aantal lekkere nummers op de schijf, de groove en riffs (hoewel verre van origineel, maar daar gaat het niet om) van songs als Neighbour, Goddamn Devil en So Damn Cool klinken zo op zijn tijd nog best lekker. Dit schijfje langer dan half uur aanhoren is echter een opgave, het gebrek aan avontuur en originaliteit breekt dit bandje op den duur op.

avatar van Hanszel
Blijkt maar weer hoe meningen verschillen milesdavisjr, ik ben 'm nu weer aan het luisteren en twijfelde of ik naar de volledige 5* zou upgraden of toch maar niet. Panhandlin' Prince is wat mij betreft prijsnummer maar ook andere nummers (op de zoetsappige cover Cats in the cradle en Same Side na) zijn top.

Maatschappijkritische teksten en gewoon lekker energieke pop-rock met overtuiging gebracht. Ik laat het bij 4,5 ster, het is niet écht een meesterwerk maar absoluut goed!

BrotherJohn
Everything About You en Cat's in the Cradle, jeugdsentiment! De eerstgenoemde stond op mijn mixtape contrasterend tussen twee nummers van Madonna, en de tweede was ik fan van maar weet nog dat mijn vader het maar een weinig speciale cover van het origineel van Harry Chapin (en daar kan ik nu vele jaren later wel een beetje inkomen). Wel nieuwsgierig naar het album geworden, gaat binnenkort in de rotatie.