Joachim Witt - Thron (2016)

Duitsland
Label: Ventil

1. Einheit (4:23)
  2. Geh Deinen Weg (3:54)
  3. Rain from the Past (4:55)
  4. Tag Für Tag (4:28)
  5. So Oder So (3:40)
  6. Alle Nicken (3:59)
  7. Winterwald (4:13)
  8. Wenn du Mich Rufst (3:44)
  9. Weit Ist der Weg (4:44)
  10. Lebe Dein Leben (3:49)
  11. Thron (4:43)
  12. Lebe Dein Leben [Unplugged] * (3:49)
  13. Wenn du Mich Rufst [Unplugged] * (3:44)
avatar van E-Clect-Eddy
Alle Nicken je denk zowaar dat daar Rammstein achter der alte man is gaan staan. Eerder vandaag een Best of Spliff geluisterd als een soort hang-over muziek, ach en dan kan er wel iets van een tijdgenoot achteraan. Deze dus van Joachim Witt, ken ik deze man überhaupt, nauwelijks. Maar geeft niet, hij behoorde ooit tot de Neue Deutsche Welle en dat is reden genoeg.

De stem is laten we zeggen gerijpt en zingt wat als een nukkige oude man en dan weer fluisterend. Ik luister te weinig naar Duitse acts en als fan alternatieve muziek zoals op Gothic feesten werd/wordt gedraaid zou ik dat eigenlijk wel moeten doen. Dit is weer een feest der herkenning in elk geval komen velen invloeden voorbij uit de afgelopen 30 jaar. Het is geen Deine Lakaien en geen Wolfsheim die ik hoog heb zitten maar het kruipt daar af en toe knus tegen aan.

Ook al een PledgeMusic release... werkt behoorlijk bevrijdend voor artiesten als ik de albums zo aanhoor.