Linda Ronstadt & Ann Savoy - Adieu False Heart (2006)

Folk / Roots
Label: Vanguard

1. Opening (0:32)
  2. Adieu False Heart (3:35)
  3. I Can't Get over You (3:07)
  4. Marie Mouri (3:31)
  5. King of Bohemia (3:05)
  6. Plus Tu Tourne (2:45)
  7. Go Away from My Window (3:01)
  8. Burns' Supper (3:44)
  9. The One I Love Is Gone (2:38)
  10. Interlude (0:25)
  11. Rattle My Cage (2:48)
  12. Parlez-Moi D'amour (4:35)
  13. Too Old to Die Young (3:17)
  14. Interlude (0:32)
  15. Walk Away Renee (3:26)
  16. Closing (1:07)
Ik vind dit echt mooie muziek !
Ben al een liefhebber van Ronstadt maar Ann Savoy kon ik tot nu toe nog niet .
Wat kunnen die twee dames samen mooi en ingetogen zingen zeg ! Dit onder begeleiding van akoestische gitaren en hier en daar een viool .
Dit brengt echt een mooie sfeer met zich mee .
Enkele liedjes zijn ook Franstalig .
Ik vind dit een apparte cd en zeker het beluisteren waard !

Dit mooie plaatje verdiend echt wel meer aandacht!

Ann Savoy heeft haar wortels in de traditionele cajun muziek. Ze is de vrouw van accordeon bouwer Marc Savoy.
Op de volgende site vind je een heleboel informatie over de projecten waarbij de familie Savoy betrokken is.

Jan

avatar van potjandosie
heerlijk "roots" album van Ann Savoy een grootheid van de Amerikaanse veelal uit Lousiana afkomstige "cajun" muziek en de koningin van de country rock uit de jaren zeventig Linda Ronstadt. verwacht geen mainstream of muziek in de trend van haar American Songbook albums, maar eerlijke, pure muziek, uitgevoerd met geweldige lokale muzikanten uit Louisiana als ook gastmuzikanten uit Nashville. alle grote thema's van het leven en bijbehorende emoties komen voorbij op dit album. melancholieke ballads als "I Can't Get Over You" (van Julie Miller) en "King of Bohemia", "Burns' Supper (beide nummers van Richard Thompson) worden vermengd met vrolijke up-tempo Cajun melodieën als "Plus Tu Tournes" (Michael Hindenoch) , de bluegrass van het Bill Monroe nummer "The One I Love Is Gone" en een prachtuitvoering van de aloude evergreen "Walk Away Renee" (ooit een hit van de befaamde soulgroep "The Four Tops"). de vocalen voornamelijk in het Engels maar ook deels in de Franse taal, waarbij beurtelings de lead vocalen en harmonie vocalen van de dames worden afgewisseld, zijn betoverend mooi. de stemmen smelten als het ware samen. dit was het laatste album dat Linda Ronstadt maakte. een aantal jaren later verloor zij haar zangvaardigheden als gevolg van aan Parkinson gerelateerde verschijnselen. op dit album is het nog volop genieten van haar prachtige stem. liefhebbers van "folk/roots/americana" of van de "Trio" albums die zij met Dolly Parton en Emmylou Harris maakte, zal deze muziek zeker aanspreken.

album werd geproduceerd door Steve Buckingham en op 3 locaties opgenomen (Parks, Lousisiana, Nashville, Tennessee en Sausalito, California

de muzikanten op dit album:
Ann Savoy: lead & harmony vocals, acoustic guitar
Joel Savoy: lead guitar, acoustic guitar, fiddle
Linda Ronstadt: lead & harmony vocals
Kevin Wimmer: fiddle
Sam Bush: mandolin
Christine Balfa: triangle

avatar van spinout
Het laatste album van Ronstadt en ze neemt waardig afscheidt met dit mooie album.