Stars - Heart (2003)

Canada
Label: Arts & Crafts

1. What the Snowman Learned About Love (5:15)
  2. Elevator Love Letter (4:03)
  3. Heart (5:55)
  4. The Woods (2:44)
  5. Death to Death (4:05)
  6. The Vanishing (4:37)
  7. Romantic Comedy (4:20)
  8. Time Can Never Kill the True Heart (4:58)
  9. Look Up (4:18)
  10. Life Effect (3:14)
  11. Don't Be Afraid to Sing (8:52)
avatar van Kaaasgaaf
Ik ben verbaast dat hier nog geen berichten staan.
De Canadese band Stars heeft vier albums gemaakt, waarvan drie heel erg mooi tot geniaal en een wat zwakkere (debuut Nightsongs). Ook al staan de mooiste songs op Set Yourself On Fire en heeft In Our Bedroom After The War de spannendse opbouw, als geheel vind ik Heart misschien wel hun beste plaat. Op sommige momenten kan Stars behoorlijk gelikt uit de hoek komen en daar moet je voor in de stemming zijn. Ook deze plaat is er een die ik niet altijd op kan zetten. Maar dat ligt denk ik meer aan mij, dan aan Stars die nu eenmaal graag dit soort muziek maken en daar zeer goed in zijn. Op de juiste momenten krijg ik een heerlijk kriebelig gevoel in mijn maag van dit album en dan vooral de eerste drie nummers. Het enige nummer dat ietsje minder is is de laatste, waar de geaffecteerde zang mij behoorlijk irriteert. Voor de rest is het heerlijk genieten op de luie zondagmiddag met deze fijne luisterplaat! Zie erg uit naar hun concert over twee weken in Paradiso.

avatar van we tigers
elevator love letter is ronduit geniale pop! een fantastische song.

maar de rest kan niet echt beklijven...

avatar van Pinsnider
Je kunt op deze plaat wel horen dat ze gegroeid zijn op hun laatste twee albums!! Niet onaardig dit, maar zeker niet wereldschokkend...

khonnor
i *heart* heart

wat een prachtige popsong is die titeltrack toch!

en de rest is ook niet mis

Dikkop
Heart en Elevator Love Letter zijn idd echt prachtige pop nummers.
De rest is zoals eerder gezegd niet zo bijzonder.