Huun-Huur-Tu - Where Young Grass Grows (1999)

Rusland
Wereld
Label: Shanachie

1. Ezir-Kara (3:43)
  2. Anatoly on Horseback (0:48)
  3. Deke-Jo (2:28)
  4. Xöömeyimny Kagbas-La Men (5:45)
  5. Avam Churtu Dugayimny (1:57)
  6. Dyngyldai (3:40)
  7. Highland Tune (6:07)
  8. Hayang (2:39)
  9. Barlyk River (2:32)
  10. Tarlaashkyn (2:07)
  11. Interlude (0:21)
  12. Sarala (3:40)
  13. Sagly Khadyn Turu-La Boor (3:48)
  14. Ezertep-Le Bereyin Be (4:01)
  15. Live Recording (1:28)
avatar van Nagelschip
Even was ik er zeker van dat 60 Horses in My Herd mijn favoriete CD van Huun-Huur-Tu was, echter ben ik er nu weer helemaal niet uit. Where Young Grass Grows blijft toch nog steeds een kanshebber, word keer op keer beter.

Ezir-Kara begint als een typisch Huun-Huur-Tu nummer; fijn tempo, zware drums, schattige Moorin-khuur, en de heerlijk klinkende khoomei zangtechniek die de mannen een voor een voor zich nemen.

Gevolgd een interessant nummer Anatoly Horseback, een live-recording waar we paard en berijder horen galloperen en zingen. Leuk om te horen, geeft een interessant effect op de stem, de trillingen van het paardrijden.

Andere interessante nummers zijn Highland Tune, waar we een mondharp horen, gecombineerd met een Schotse Smallpipe, de kleine versie van de Great Highland Bagpipe [als ik mij niet vergis]. Verder ook 'Ezertep-Le Bereyin Be', waarin we een tabla [!] horen, en "Sarala"....dat...gewoon een geweldig fijn nummer is.

4,0 > 4,5.

avatar van Nagelschip
Geïnteresseerden kunnen een aantal filmpjes op Youtube bekijken met liveclips van een van Huun-Huur-Tu's laatste optreden,

Ezir-Kara; http://www.youtube.com/watch?v=oB3SrxCAxhs

Kargyraa; http://www.youtube.com/watch?v=DtnMmYx0vLU

kkriz
Zomaar op de gok geleend bij de bieb maar wat is dit fan-tas-tisch! Ongeëvenaarde sfeer. Vreemde en toch toegankelijke muziek. En dan die loodzware drum die hier en daar opeens door je koptelefoon galmt... Weet niet hoe het is op de steppe, maar als je dit luistert met je ogen dicht, ben je er zo

avatar van Metalhead99
Ik kan me precies bij het bovenstaande commentaar aansluiten. Het is bevreemdende muziek, maar het ligt op de één of andere manier makkelijk in het gehoor. Ze treden trouwens ook weer op, ik zou ze best weleens live willen zien, want de live clips die ik op youtube zag, zagen er goed uit, volgens mij kunnen ze hun muziek geweldig live brengen.