Expire - With Regret (2016)

1 stem

Punk / Metal
Label: Bridge Nine

1. Fighting the Slip (1:29)
  2. Divide and Conquer (1:33)
  3. Hidden Love (1:48)
  4. Regret (1:41)
  5. Medicine (2:01)
  6. Vultures (1:33)
  7. Live or Die (1:35)
  8. Fair Weather Friend (1:53)
  9. Turned to Dust (1:37)
  10. Ghost (1:49)
  11. The Harsh Truth (1:29)
  12. Beyond My Reach (1:31)
  13. Fear in Control (2:00)
avatar van bennerd
Expire doet op hun zwanenzang weer waar ze heel erg goed in zijn: knalharde NYHC maken met een lekker opgefokte drive. Dit is New York hardcore zoals New York hardcore hoort te klinken. Dat is meteen ook de achilleshiel van de band, want ondanks dat ik altijd weggeblazen ben door hun platen, herbeluister ik het bijna nooit. De vorige platen ontsnapten daar niet aan en deze lijkt er ook niet mee weg te komen. Er bestaan gewoon veel te veel bands die deze formule hebben en goed uitvoeren.

Maar hoe "dertien-in-een-dozijn" dit ook is, we mogen niet vergeten dat dit ook weer een stamper is van een band die toont te weten hoe het moet. Live zal dit de nodige stof doen opwaaien. Het ene oor in, hard genieten, het andere oor weer uit.