Screwball - Loyalty (2001)

Label: Landspeed

1. Intro (1:50)
  2. Like a Gangsta (4:42)

met Matrix Bars

3. Where You At? (4:10)

met Nature

4. Live and Let Die (3:54)
  5. Torture (3:06)

met M.O.P.

6. Check the Resume (Skit) (0:33)
  7. When the Sun Goes Down (3:20)
  8. Turn It Up (4:21)

11. Real Niggaz (4:19)
  12. Gorillas (3:55)

met Noreaga en Kool G Rap

13. My Niggas (3:24)
  14. Too High, Too Low (3:20)

met Tragedy Khadafi

15. Streetlife (3:50)
  16. The Booth (Skit) (0:59)
  17. The Bio (4:01)
  18. Gotta Believe (4:04)

met Complexion

19. Screwed Up (4:22)

met Psycho Les

Social_Mask
Toch wel een leuk album. Lekkere beats, en goede MC's.
Sterk begin.

Social_Mask
Nog eens beluisterd en hij is wel erg goed zeg. Alleen nummer 18.. dat gezang erin vind ik echt niet mooi. Voor de rest zeer goed dit. Erg goede gastoptredens. Kans op verhoging. Die beats

avatar van JLjuju
Ik wou eigenlijk geen 1 nummer pre-checken totdat ik het album bestelde. Dan zou het een verassing zijn. Maar ik kom er net achter (hoe logisch ook) dat het nummer Loyalty op Hustler/Rapper van Cormega staat, de titeltrack is van dit album. En wat is dat een super lekker nummer zeg.

avatar van gweah
Over de hele linie niet zo sterk als Y2K, maar met toch behoorlijk wat klappers... met een beetje editen hou je 12, 13 sterke tracks over. Favorieten toch wel Where Ya At (wat een heerlijke relaxte track), Torture met M.O.P. (logische feature toch wel, combi pakt uit zoals je hoopt) en vooral Gorillas met buurmannen Kool Genius en Nore. Wat een heerlijke beats. Ook Live And Let Die blaast hard. Op het vorige album grote namen als Primo, Pete Rock en Marley Marl, maar hier zijn het vooral Ayatollah (bekend van o.a. Mos Def "Ms. Fat Booty") en Godfather Don die sappige beats afleveren. Nummer 18 is inderdaad vreselijk, gewoon skippen. Begrijp niet hoe ze opeens met zoiets kunnen aankomen. Ik wacht nog even met een beoordeling.