Justice - Woman (2016)

8. Heavy Metal (4:30)
  9. Love S.O.S. (5:03)
  10. Close Call (5:08)
avatar van Angelo
Na vijf jaar eindelijk weer een nieuw album van Justice in aantocht. De twee nummers die al zijn vrijgegeven, klinken alvast erg fijn:

Safe and Sound en Randy

avatar van repelstefan
Hoe smaken kunnen verschillen . Ik vind beide tracks eerlijk gezegd vrij matig, en dan druk ik me nog zacht uit omdat het misschien nog moet groeien. Maar het klinkt zo ontzettend slap, veilig en braaf in vergelijking met het debuut. Maar misschien ligt de nieuwe stijl mij gewoon niet zo, dat kan natuurlijk ook. De opvolger van Cross haalde dat niveau ook bij lange na niet.

edit: de cover is werkelijk prachtig overigens, dat dan weer wel

Sandrosaurus
Wou ik terug een album zoals hun eerste...

...eerlijk antwoord...is een 'ja'...maar...

...dit is pure disco pracht!

Op vlak van genre is dit voor mij een dikke vijf...samen met cross aan de leiding...sorry 'A.V.D.'.

Love S.O.S. wordt mijn openingsdans later...lekker cliché maar O ZO GOED.

JVT
Ik ga deze ook maar proberen, Cross vond ik heel erg lekker, en de reviews voor deze plaat zijn zeer positief.

JVT
Alkazam is toch wel veruit het lekkerste nummer op deze plaat!

avatar van Roi
Roi
Alle nummers zijn OK maar er het album mist een paar echt sterke nummers. Mijn eerste indruk is helaas dat het album mij tegenvalt.

avatar van E-Clect-Eddy
Inderdaad veel Disco in een nieuw jasje bij de eerste nummers

avatar van andnino
Toen Daft Punk in 2013 met Random Access Memories kwam en disco in meer en meer populaire muziek terugkwam hoopte ik op een golf van dit soort releases die de goede kant van dit genre zouden laten zien. Dat is er helaas niet van gekomen. Todd Terje - It's Album Time was nog wel een redelijke, maar verder was alles toch net wat te inwisselbaar, langdradig, spanningsloos, easy listening... Zoals ook deze Justice. Er staan wat leuke nummers op, maar uiteindelijk gaat het het ene oor in, en het andere weer uit. Het swingt nergens, alles wat catchy zou kunnen zijn wordt ellendig lang opgerekt, en die harde beats die het dat scherpe randje konden geven zijn al helemaal nergens te bekennen. Audio, Video, Disco had nog wat, maar ik kan meerdere producers noemen die een plaat als deze in een week of twee in elkaar zouden kunnen draaien. Na vijf jaar had ik een hele hoop meer verwacht.

avatar van Eis-T
Wat een heerlijk album! Had van mij wat meer ruige randjes mogen hebben maar dat gelikte gaat ze ook erg goed af. Hier kom ik de winter wel mee door!

avatar van repelstefan
Een tegenvaller waar ik al een beetje op had gerekend. De rauwheid van Cross is een van de redenen waarom ik Justice tof vond. Op Audio Video Disco hoorde ik dat al bijna niet meer terug en nu is het compleet weg. Op Heavy Metal lijkt het even terug maar daarvoor blijft het nummer te veel binnen de lijntjes. Hoewel ik Random Access Memories ook niet goed vond slaat Pitchork hier wel de spijker op zijn kop With Woman, Justice attempt the sort of analog nostalgia trip Daft Punk pulled off on Random Access Memories.

avatar van Eis-T
De vergelijking met Daft Punk vind ik wat flauw. ja, beide duo's zijn franse gasten die een comeback maakten en vroeger nog wel stampende beats serveerden maar nu volwassen zijn geworden. RAM is een pop-epos (gorio by moroder, touch) dat volledig over-de-top gaat afgewisseld met "funk en pharell" tracks.
Woman is een veel minder pretentieuze plaat, gewoon lekkere disco-nonstalgia met moderne invloeden. Ik hoor er meer digitalism's meest recente album en tame impala's let it happen invloeden in terug dan het werk van onze robotvrienden.
Net als alle andere platen op musicmeter, staat deze op zichzelf en verdient ie het om beoordeeld te worden voor wat het is, en niet afgeserveerd op de context in de vergelijking het werk van anderen en/of voorgaande albums.
(overigens, ik heb zowel cross als RAM 5/5 gegeven geloof ik en prima als jullie deze plaat niet voelen, alles wat ik wil zeggen is: geef het een eerlijke kans!)

avatar van andnino
Eis-T schreef:

Ik zal hem wel nog eens opleggen, maar als je het "gewone lekkere disco-nostalgia" noemt denk ik niet dat ik er ooit meer dan een 3,5* voor zal kunnen geven.

avatar van Pepino
Het nummer Alakazam vind ik echt schitterend. Vreemd dat niemand daar al iets over gerept heeft?

Toch wel

Misschien schop ik tegen schenen maar ik vind het nummer Safe and Sound heerlijk.

avatar van Eis-T
mee eens! die vocals hebben iets stoffigs. gedateerde disco. maar dat is de kracht! er zit een partij groove en heartfelt waardering voor disco in zoals alleen de fransen dat hebben. die strijkers ook. klasse die track.
in de orchestrale live versie bleef ook deze track volledig overeind staan.

avatar van Pepino
JVT schreef:
Toch wel

Dan moet de zoekfunctie hier kapot zijn
WillemM schreef:

Eens, een heerlijk catchy nummer.