Sully Erna - Hometown Life (2016)

Label: BMG

1. Hometown Life (4:41)
  2. Your Own Drum (3:02)
  3. Different Kind of Tears (4:37)
  4. Take All of Me (4:05)
  5. Don't Comfort Me (4:10)
  6. Turn It Up! (4:55)
  7. Blue Skies (4:47)
  8. Forever My Infinity (4:20)
  9. Father of Time (4:30)
  10. Falling to Black (3:44)
avatar van milesdavisjr
De zanger van Godsmack levert een redelijk soloalbum af. De neo-grunge, met bekende aardappel in de stem door zijn bandje ten gehore gebracht is niet echt aan mij besteed. Qua solomateriaal is dit plaatje wat lichter te verteren. Op compositorisch gebied is Sully niet echt te betrappen op ontluikende kwaliteiten maar aangezien de songs zware geluidsmuren ontberen, het plaatje veelal akoestisch van aard is, 'ademt' het geheel wat meer. Het voordeel is dat je niet direct zit te luisteren naar een magere uitvoering van 'Alice In Chains meets Metallica', waar dat bij zijn broodheer wel vaak het geval is. Het gebruik van de piano werkt daarnaast ook nog eens in het voordeel van songs zonder echt tot grote hoogten te komen. Wellicht ontwikkeld Erna iets meer eigen smoel in de toekomst om zich te onderscheiden van veel andere artiesten/bands in dit genre. Het is nu allemaal vrij redelijk maar echte hoogtepunten ontbreken op dit schijfje.