Mark Isham - The Black Dahlia (2006)

Score
Label: Silva Screen

1. The Zoot Suit Riots (2:14)
  2. At Norton and Coliseum (4:06)
  3. The Dahlia (3:08)
  4. The Two of Us (3:36)
  5. Mr. Fire Versus Mr. Ice (3:15)
  6. Madeline (3:05)
  7. Dwight and Kay (3:11)
  8. Hollywoodland (2:53)
  9. Red Arrow Inn (1:35)
  10. Men Who Feed on Others (4:24)
  11. Super Cops (2:00)
  12. Death at the Olympic (3:32)
  13. No Other Way (2:06)
  14. Betty Short (2:16)
  15. Nothing Stays Buried Forever (6:26)
Na Running Scared hield ik mijn hart vast toen hij hiervoor werd aangemeld, maar hij heeft zich volledig gerevancheerd. Een prachtige score, die met de vele jazz-invloeden een heerlijk ouderwetse feel verkrijgt. Met name zijn grootse orkestrale stukken zijn voor mij verrassend; hij wist mij op dit vlak voorheen nooit echt te overtuigen.

De First Listen is alvast te horen:

Heb de volledige score al in de film gehoort, maar nog niet op CD. Stemmen wacht dus nog eventjes, maar ik sluit een 4* niet uit...

neo
De Palma zegt voor mij al genoeg. Leg vele van zijn films op een rij en de Donaggio, Sakamoto, Herrmann's zijn stuk voor stuk geweldig. Zou inderdaad weleens een van de meest opvallende Isham's kunnen worden...

avatar van .Fee.
Weet iemand hoe het nummer heet dat in alle trailers van de film word gebruikt?

avatar van JohnWilliams
Nee, sorry meestal staan de Trailer-nummers ook niet op de Score.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Dit album wordt echt beter per luisterbeurt. Op mijn nieuwe boxen klinkt de wat heftiger nummers ook supermooi, trouwens, met lekker veel laag.

Ik vond deze niet zo een goede score. Er zitten in sommige nummers nogal veel trompet in en dat vind ik niet zo mooi aan die nummers. Het zijn ook veel trage nummers in, daar ben ik ook iets minder voor. Er zijn wel goede nummers bij.