Danny Elfman - Sleepy Hollow (1999)

Score
Label: Hollywood

1. Introduction (4:15)
  2. Main Titles (3:09)
  3. Young Ichabod (1:20)
  4. The Story... (4:28)
  5. Masbath's Terrible Death (1:35)
  6. Sweet Dreams (1:11)
  7. A Gift (2:26)
  8. Into the Woods / The Witch (3:32)
  9. More Dreams (1:42)
  10. The Tree of Death (9:36)
  11. Bad Dreams / Tender Moment (3:33)
  12. Evil Eye (3:43)
  13. The Church Battle (3:33)
  14. Love Lost (5:16)
  15. The Windmill (6:18)
  16. The Chase (3:11)
  17. The Final Confrontation (4:16)
  18. A New Day! (1:29)
  19. End Credits (3:17)
neo
Herinner mij een anekdote die best weleens van Elfman kan zijn geweest of Michael Kamen of Mychael Danna. In ieder geval de componist vertelde dat regisseurs weleens muzikale nietsnutten kunnen zijn die denken alles te weten en maar een beetje met termen smijten. Zo had deze componist dus een keer een project waarbij een regisseur enkel barok wilde! Dus hij (misschien toch een zij) ging aan de slag en de man wordt kwaad; dit is niet wat ie wilde. De communicatie is soms wellicht moeilijk, maar haast zeker had deze regisseur alle composities prima gevonden als die niet barok waren geweest. En dit heeft wat met Sleepy Hollow te maken, barok is ook een woord wat in je op zou kunnen komen tijdens het luisteren. Maar gelukkig dat de rest van het verhaal niet van toepassing is op de regisseur van Sleepy Hollow.

neo
Vanmorgen een half uur commentaar op de dvd van Burton zit luisteren. En die Elfman flikt het weer eens! Precies als zijn naam bij de openings credits voorbij komt, zwelt het koper flink op. Waarop Burton zegt: ''Danny gives himself a couple of big notes!". Dat zal vast niet de enige keer zijn geweest.

neo schreef:

Niet alleen Elfman doet dat, meerdere componisten vinden het leuk net iets aan te zwellen of iets speciaals te doen als hun naam op het scherm verschijnt. Ga er maar eens op letten in verscheidene Main Titles (of End Credits)...

neo
Alsof ik dat niet weet... Maar het ging erom in combinatie met de droogheid van Burton op de commentaarstrack vond het bij dit geval nog leuker.

Tuurlijk... Jij weet alles, right?

neo
Dat zeg ik niet, jou woorden niet de mijnen.

avatar van Bart Tönjann
Oke genoeg geruzie, dat doen we hier niet he
Goede soundtrack met leuk duister sfeertje, zonder het lekkere ritme uit het oog te verliezen. Daarom ben ik ook Elfman fan. 4 sterren waard. En dat zijn MIJN woorden....