Future World Orchestra - Turning Point (1983)

Electronic / Pop
Label: Dureco

1. Roulette (4:25)
  2. Just a Matter of Time (3:17)
  3. Theme from E.T. (3:40)
  4. Captain Coke (3:12)
  5. Walking on Clouds (4:56)
  6. Dawn (3:22)
  7. Tenderness (2:50)
  8. Mr. Y (3:59)
  9. July 23 (5:14)
  10. Sundown (5:49)
avatar van The Voice
Het vorige album vond ik redelijk, deze vind ik iets beter. Vooral de nummers Roulette, Theme from E.T. en Dawn.

Album krijgt van mij een half puntje meer dan zijn voorloper.

avatar van matthijs
tekstueel stelt het weinig voor (mijn buurmeisje van 8 kan het vast beter), en de stemmen van de heren zouden geen Idols finale halen als die er in 1982 was. (eerder mijn buurmeisje van 8, maar die was er zelf toen ook nog niet).

Maar toch 4 punten: de melodieen van enkele nummers, met name Roulette en Mr Y maken de minpuntjes namelijk voor mij goed.

avatar van matthijs
Halfje erbij, Tracks 1,8,9,10 zijn van erg hoog nivo.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Goh...lang geleden dat ik "Roulette" heb gehoord. En dat was dan ook nog eens de Ed Starink-versie op Synthesizer Greatest Volume 2.
Maar het moet gezegd, het is een erg fijn nummer en het had ook zo overigens op een album van Peru kunnen staan. Dezelfde klanken/instrumentatie meen ik erin terug te horen.

CorvisChristi schreef:

Da's toevallig... of eigenlijk misschien helemaal niet, ik zat net PeRu te draaien en toen dacht ik aan FWO.

Vrij zwak album naar mijn smaak. Het duo van Nederlandse bodem richtte zich vooral op het produceren van gemakkelijk in het gehoor liggende deuntjes uitgevoerd op synthesizers. Mist de diepgang van tijdgenoten als Jarre of Vangelis.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Mijn 2000ste bericht hier op deze geweldige site! Eens kijken of ik er een memorabel bericht van kan maken ! Nou ja, toch wel een beetje, zo blijkt...

Want ik kom na al die jaren sinds mijn opmerking over "Roulette" toch nog eens terug hier bij dit album, gezien ik bijzondere herinneringen heb aan "Theme from E.T.". Het mooie is, dat ik er pas de dag van berichtplaatsing, achter ben gekomen!

Ik heb namelijk altijd vage herinneringen gehad van een clip met muziek (het thema van E.T.), waar E.T. zelf ook in voorkomt. Maar deze E.T. ziet er nét wat anders uit dan in de film. Het enige wat ik op dat moment wist, was dat hij lichter van kleur is dan in de film.
Welnu, dankzij YouTube en MusicMeter ben ik er nu achtergekomen hoe het zit.

Vroeger mocht ik altijd Toppop kijken van mijn ouders. Ik was dan ook rond de 5-6 jaar oud toen ik voor het eerst de videoclip zag van "Theme from E.T.". Ik was nog niet eens bekend met de film (ik was er nét wat te jong voor), maar ik weet nog wel dat ik diep onder de indruk was van de videoclip. Deze opent namelijk met een close-up van E.T., die zittend naast een toetsenbord van een synthesizer, langzaam zijn hoofd optilt en in de camera kijkt. Dat beeld is me altijd bijgebleven en heeft als kind diepe indruk op me gemaakt. Ik vond het bijzonder, maar tegelijkertijd een beetje eng. Logisch natuurlijk, gezien ik op dat moment nog nooit van E.T. had gehoord, laat staan gezien!

Later, in groep 7 van de Lagere School, mochten we van de meester, zo vlak voor de zomervakantie, een film uitkiezen om te kijken. Dat werd dus E.T. en de film maakte op mij wederom een diepe indruk.
Maar altijd zou dat beeld van het begin van de videoclip van de versie van Future World Orchestra door mijn hoofd blijven spoken, want het waren juist die eerste twintig seconden van de clip die voor altijd in mijn geheugen gegrift zou staan.

Gek maar ook wel weer mooi dus om te moeten concluderen dat mijn kennismaking met E.T. begon met de clip van FWO en later dus pas de film!