Phil Carmen - Cool & Collected (1992)

Alternatieve titel: The Best of 10 Years 1982-1992

Zwitserland
Label: Metronome

1. Arctic Nights (3:39)
  2. On My Way to L.A. (7:03)
  3. Do You Surrender (3:35)
  4. Borderline Down (4:07)
  5. City Walls (3:50)
  6. Reason Return (3:30)
  7. Moonshine Still (6:33)
  8. Rain (3:30)
  9. Hey, Please Don't Go (5:33)
  10. You Said It (4:17)
  11. Cool Night Water (6:18)
  12. Workaholic Slave (3:51)
  13. Nobody's Turning Around (3:10)
  14. Over (3:12)
  15. So Long (3:17)
  16. You (You Haven't Changed) (3:23)
  17. Refugee (3:49)
  18. Sometimes (3:08)
avatar van Bluebird
Mooi overzicht van het meest memorabele werk van deze sympathieke Zwitser van Canadese oorsprong. Phil is een singer-songwriter wiens werk vooral erg Amerikaans klinkt en soms veel weg heeft van Dire Straits en The Eagles. Daarbij is Bob Dylan een van zijn voornaamste inspiratiebronnen. Elegante en licht verteerbare sound, edoch smaakvol en inhoudelijk genoeg om interessant te blijven. Bekend zijn de hits On My Way To L.A. en Moonshine Still.

avatar van gaucho
Ik heb deze ooit ook nog eens gekocht in de uitverkoopbakken, omdat het geluid van zijn twee mini-hitjes On my way to L.A. en Moonshine still me wel aanspraken.
Dat blijken wat mij betreft ook meteen de sterkste nummers te zijn. Dit is absoluut goed verzorgde westcoast/poprock die soms een beetje in de richting van Dire Straits gaat, met name door het gitaarwerk. Toch kan dit (lange) album me niet tot het eind boeien; het is soms net iets te anoniem om interessant te blijven.

avatar van Stekelnootje
Jammer dat hij het nodig vondt om er een remake van “moonshine still” op te zetten, zonde, die was origineel al mooi genoeg. Mooiste nummers “cool night water” en “on my way in LA”. Verder inderdaad een veel te lang durende cd, boeit daar niet voldoende voor en 12 tracks of zo was meer dan voldoende geweest.

Leonidas5
Unieke artiest met een geweldige laid back sound en een fenomenale stem die bijna al zijn nummers naar de goede kant van de score duwt. Echt een genot om naar te luisteren , aanrader is een live album die ik hier niet zie staan onder de naam live in convert bevlogen versies met zijn grootste hits on my way to la en moonshine still. Elke popliefhebber zou iig deze verzamelaar in huis moeten hebben. 5 sterren