Fiend - I Won't Be Denied (1995)

Label: Big Boy

1. Get It On (3:16)
  2. I Won't Be Denied (4:02)
  3. No Love (4:11)
  4. Can't Lose (3:27)
  5. Vibin (3:32)
  6. Who's tha Man (3:58)
  7. Fiend (0:08)
  8. Up Shit Creek (3:33)
  9. Feel Like the Wind (0:55)
  10. The Baddest M.F. Alive (3:39)
  11. All I See (2:05)
  12. I Won't Be Denied [Radio] (4:05)
  13. The Baddest [Radio] (3:35)
avatar van thomzi50
Fiend voor zijn No Limit jaren, nog nooit in de winkel gezien.

avatar van thomzi50
Ook bijna twintig jaar later nog nooit gezien, en ik denk ook niet dat dat ooit nog zal gebeuren.

Wat intussen wel is gebeurd: ik heb dit debuut van Fiend beluisterd. Met best wat plezier. 'I won't be denied' is duidelijk een debuut, er zijn weinig echt opvallende producties en nauwelijks gastartiesten, Fiend heeft zijn signature-sound met stopwoordjes nog niet helemaal onder de knie, hij klinkt jong - maar hij klinkt best gedreven, welbeschouwd hetzelfde als op de albums era. Het grote verschil: kort hierna loodste zijn vriendin Mia X, ook een rapper uit New Orleans, hem naar het No Limit-label, waar hij een van de opvallendste 'soldiers' werd. Ik snap wel dat Master P hem inlijfde, misschien ook wel na het horen van dit debuut: Fiend is een soepele rapper, met een fijne rasp en grom in zijn stem, en dit debuut is verder weinig echt sprankelend, wel is het een mooie proeve van zijn talent en kwaliteiten.