Shuttle358 - Frame (2001)

Electronic

7. Hasp22 (3:09)
  8. Calty (5:41)
  9. Isonpgn (5:43)
  10. Spiff (9:46)
Onlangs nog gere-issued bij 12k. Mijlpaal in het click/glitch genre maar ook in een ambient collectie mag ie zeker niet ontbreken, dit juweeltje. Ongelofelijk warme lome synthstrings die repeterend op je oor vallen als zonstralen op je gezicht, verweven met prettig in het gehoor liggende klikjes en organische samples. De ruimtelijkheid en rust dat dit album uitademt doet niets onder voor de beatloze ambient van Brian Eno's "Apollo" uit 1983 bijvoorbeeld. Klassieker!

namen die je misschien ook interesseren als je dit album hoog hebt:

-Jochem Paap: Vrs-Mbnt-Pcs 9598 i & ii
- Loscil
- Ashera

avatar van KampF
Het nummer Frame is een geweldige combinatie van drone ambient & glitch. Een van de fijnste! Luistert lekker weg verder en goed voor een 4,0* (Ik kan het niet laten om te zeggen dat dit ook WARM is )

Cu 29 sept. in Utrecht!

avatar van John Doe
jahoor dan ga ik al naar Derrick May en Kenny Larkin. Moet ik dan missen, terwijl Murcof ook nog komt

Geniaal rustgevend album deze Frame. Voorgaand album Optimal.LP heeft een paar grotere uitschieters voor mij op dit moment, maar deze is o zo mooi, diep, meditatief, knus en stabiel. Instant love toen ik dit opzette

Bedankt voor de tips trouwens duikboot.

[quote]duikboot- schreef:

-Jochem Paap: Vrs-Mbnt-Pcs 9598 i & ii
/quote]

Die zoek ik nog, echt erg mooi zijn die.
...

maar nu terug naar dit album...

Echt super, een van mijn favoriete albums uit het click & cuts/glitch gebeuren. En vandaag eindelijk aangeschaft bij het optreden dat ik erg mooi vond.

what een top plaat fissure , prachtig album

Nog een album dat van Dan Abrahams afkomstig zou kunnen zijn en net zo goed is:

Northern - Drawn (http://cdbaby.com/cd/northernmusic)

bij toeval tegengekomen op die site

yorgos.dalman
@ duikboot- : Inderdaad is "Drawn" van Northern in één adem te noemen met Shuttle358 (en dan met name "Chessa").

Sietse
hmm, ik vind Northern toch niet zo sterk als dit werk (en Chessa)

avatar van Steve555
Jochem Paap heeft 2 albums, nl: "Vrs-Mbnt-Pcs 95981 I" en "Vrs-Mbnt-Pcs 9598 II".
Jawel, van eigen bodem. De harde techno producer uit Rotterdam kent ook een rustige kant en belichaamt dat met deze twee juweeltjes, die werkelijk in niets onderdoen voor Dan Abrams/Shuttle358's werk.

Sietse
hmm, ik vind dat aardige albums maar om het nu te vergelijken met deze plaat van Shuttle 358...dat weet ik niet hoor.

avatar van John Doe
Qua gehele albums is het werk van Shuttle 358 een stuk knapper vind ik ook, hoewel er enkele nummers op die Paap cd's staan die qua kwaliteit meekunnen. Shuttle 358 heeft een gedetailleerd uitgewerkte stijl terwijl het project van Jochem Paap toch meer een zijproject is.

yorgos.dalman
Kleine trivium voor geïnteresseerden:
Shuttle358 is een grote muzikale held van de Franse ambient componist annex muzikale kluizenaar Julien Neto (zie voor details zijn miraculeuze album: Le fumeur de ciel).

Sietse
Hmm, hij wordt door heel veel, toch best wel interessante, muzikanten als groot en inspirerend muzikant gezien. Dat Julien Neto er toevallig een van is...tsja. Ik kan zo wat bekendere namen noemen die met hem weglopen...maar eigenlijk is dat niet zo interessant...het is vooral interessant dat er al lange tijd geruchten gaan dat er dit jaar een nieuw album zou moeten komen....

Prachtig.
Er volgt later wel meer beschrijving maar dit woord dekt op dit moment de lading.

Opnieuw uitgegeven op vinyl op de 20ste verjaardag van dit album, met een D-kant van tot nu toe nog niet uitgebracht materiaal van toen!

avatar van Jazper
Monsieur' schreef:
Prachtig.

Ben benieuwd!

Ik zette dit vanavond sinds lange tijd weer eens op, nog steeds erg mooi.

Jazper schreef:

Ben benieuwd!

Ik zette dit vanavond sinds lange tijd weer eens op, nog steeds erg mooi.

Haha daar heb ik mij weer goed vanaf gebracht 9 jaar geleden. Speciaal voor jou zal ik mij tot een review richten vandaag. Vond Chessa altijd heel mooi.

avatar van Monsieur'
Ik werd eigenlijk al dusdanig zenuwachtig van de opener dat ik mij toch weer snel bij Chessa ging voegen. Melt blijft een bizar mooi liedje, dit album doet mij wel minder.