Windir - 1184 (2001)

Noorwegen
Label: Head Not Found

1. Todeswalzer (4:55)
  2. 1184 (5:29)
  3. Dance of Mortal Lust (5:44)
  4. The Spiritlord (6:11)
  5. Heidra (8:18)
  6. Destroy (6:30)
  7. Black New Age (4:55)
  8. Journey to the End (9:34)
Een voor mij totaal onbekende band, maar, dit album staat in een top 100 van metal-albums op de 15e plaats dus ik dacht, moet ik even naar kijken, en zag tot mijn grote verbazing dat er nog niets van deze artiest op MuMe stond...

avatar van Jeanicious
Ik kan je over dit album ook niet veel vertellen. Het debuut Sóknardalar uit '97 van dit ( volgens mij Zweedse ) heerschap kenmerkt zich door de Zweedse teksten, repeterende gitaarlijnen ( die op den duur een beetje irriteren ) met een duidelijke viking-inslag. Volgens mij werkte hij op dat album alleen.

Maar goed. Dat is dus niet dit album...
Als dit die metal-album lijst haalt zal dit misschien een luisterbeurt waardig zijn.

tsja, dacht ik ook.

avatar van Exit Music
In tegenstelling tot het bovenstaande bericht is dit een Noorse band, waarbij geen solo-albums zijn geproduceerd.

1184 is met voorsprong de beste studio-plaat van deze heerlijk melodische en rauwe black metal band.
De beste plaat blijft echter de verzamelaar die niet op MuMe staat vermeld. Puur vanwege de fantatische live-opnames.

Eeuwig zonde dat de frontman vroegtijdig is komen te overlijden.

avatar van Spoelworm
Heerlijk black metal album in viking theme achtige sfeer met zo nu en dan cleane zang,een harmonica en voor de verandering geen teksten over satan . Top!

avatar van Lau1986
Een erg fijn album. Het is een prima mix van black metal met folk. De folk elementen geven een fijne sfeer, daarnaast passen de vocalen er prima bij, zowel de cleane als de rauwe zang. Goed album.

avatar van Juul1998B
Heel fijn album voor bij deze koude dagen, past perfect! Dit soort pagan black metal folk is wel aan mij besteed! thx Kondoro0614