Shuttle358 - Optimal.lp (1999)

Electronic

7. Emergent (7:17)
  8. System (8:31)
  9. Tank (7:34)
Ik Doe Moeilijk
De luisteraar maakt een reis door een gewichtsloos universum met slechts abstractie.

Het album komt eigenlijk gaandeweg wat tot rust. De tweede helft is wat minder ritmisch en bevat wat meer laag onderin.

avatar van John Doe
Toch wel een favoriete ambient plaat van mij dit. Hiermee waan ik mij op de hoogvlakte in Tibet/Nepal, met het tundra landschap, de meren tussen de bergen en soms de sneeuw. De ijle lucht veranderd m'n geluidswaarneming tijdens het maken van de tocht. Duidelijk wordt dat dit een ander gebied is van mysterieuze schoonheid. Een gebied dat als de kern van de aarde aanvoelt. Met het nummer Tank kom ik aan het eind van de reis en voel ik de sterke rust die ik heb gekregen naast de kriebelende enervering die nog door m'n aderen stroomt als gevolg van de meegemaakte natuurlijke schoonheid. Zelden is gekraak zo optimaal gebalanceerd als hier.

Sumulael
John's mooie woorden hebben me overtuigd dit album eens goed te beluisteren en hier heb hier alles behalve spijt van. Prachtige ambient.