Karp - Suplex (1995)

Rock / Punk
Label: K

1. Get No Toys (When You Pay the Money) (3:39)
  2. Connect 5 (3:24)
  3. Pie (4:06)
  4. Lorch-Miller (9:24)
  5. Shotzie (4:13)
  6. Absolutely Fibulous (3:09)
  7. See You at Lakefair (3:37)
  8. Meet Me in Lacey (9:51)
  9. Treats to the Soul (4:25)
avatar van eviljoke
Zonde dat dit er nog niet opstond. Wie mijn stemgedrag volgt en mijn toptien bekijkt denkt waarschijnlijk 'huh', maar dit is een steengoede plaat voor oa liefhebbers van unsane en shellac en aanverwanten.

Sietse
WOORD!!!!

ik moet het hele album nog luisteren, maar het nummer Get No Toys (when you pay the money) is meer dan briljant.

avatar van eviljoke
Waar de gonzo al niet goed voor is

Sietse
inderdaad

ik heb sinds die gonzo eigenlijk altijd al iets van Karp willen horen op cd.

avatar van essence
Ik wil Sietse hier bijtreden, Get no Toys is fucking briljant.
Wat een heerlijke hoes ook.

avatar van Paap_Floyd
Mustaches Wild (1994) is ook een aanrader

avatar van essence
Hupla! Hier maar eens een stem aan toekennen.
Een dikke 4 voor deze gedreven noiserock of hoe je het ook wil noemen. Je krijgt hier al een beetje een blauwdruk van wat later Big Business zal worden.
Deze plaat is wel meer geworteld in de noise/punk terwijl BB meer richting prog/metal gaat. Geen wonder dat Melvins hen maar al te graag wilden inlijven na het horen van hun platen.
Ik zou ook wel eens de docu "Karp Lives" willen zien, maar ik krijg die maar niet te pakken.

avatar van essence
Lap! Ik klets er nog een half tegenaan. Want intussen is mijn baard een halve centimeter gegroeid en ligt de helft van mijn woonruimte aan diggelen.