Richard Thompson - Hand of Kindness (1983)

Rock / Folk
Label: Hannibal

1. Tear-Stained Letter (4:44)
  2. How I Wanted To (5:12)
  3. Both Ends Burning (3:51)
  4. A Poisoned Heart and a Twisted Memory (5:25)
  5. Where the Wind Don't Whine (4:09)
  6. The Wrong Heartbeat (3:14)
  7. Hand of Kindness (6:03)
  8. Devonside (4:46)
  9. Two Left Feet (3:52)
avatar van BenZet
Goed gitaarspel op deze plaat. Zeer gedreven songs, allemaal kwaliteit. Alleen door de accordeon en sax wordt het voor mij een beetje te 'vrolijk'

avatar van Lucky Luke
Schromelijk onderschat, bijna alle tracks zijn favorieten. Eerste plaat na de breuk met Linda, een verschroeiende start van een onwaarschijnlijke solocarrière die blijft voortduren op hoog niveau. Indertijd mijn eerste kennismaking met Thompson, subjectieve kijk dus, zo is dat met muziek.

avatar van BenZet
Het is zeker een goede start voor zijn carriere zonder Linda, maar er heerst voor mij een te hoog 'jaren tachtig' gehalte waardoor het geen topper is/ wordt voor mij.