Ana Laura - Ana Laura (2006)

Label: Reunion

1. Sometimes (4:17)
  2. No More (3:47)
  3. If You Ever Fall (Prelude) (0:33)
  4. If You Ever Fall (3:36)
  5. Water (3:43)
  6. Safe in You (3:29)
  7. Completely (5:00)
  8. Don't Run Away (4:12)
  9. Giver of Life (4:46)
  10. Because You Loved Me (4:45)
  11. Abide in Me (5:02)
Toen ik dit album zag staan op het internet dacht ik aan het zoveelste lieve snoetje dat bubbelgumpop maakt. Na beluisteren van het album moet ik mijn mening herzien.
Lief snoetje? Ja. Pop? Ja. Bubbelgum? Niet echt nee.
Hetgeen dit album heeft wat andere popalbums niet hebben, zijn de teksten die erg diep zijn. Ana Laura brengt Christelijke muziek en dat merk je duidelijk als je echt luistert.
Zo gaat Sometimes over de kracht van God om ons weer te helen, ons weer nieuw te maken als we de weg kwijt zijn. No More verteld dan weer over het feit dat mensen, as ze God ontmoeten, niet weten wat ze met hem moeten, wat ze van hem willen en wat ze hem willen geven, maar dat we niet bang moeten zijn van wie hij is.
Andere mooie stukken tekst vind je oa. in Completely: "The secret of life is letting go. The secret of love is letting it show in all that I do, in all that I say, right here in this moment. The power of prayer is in a humble cry. The power of faith is in giving my life and laying it down, down at your feet...Take my heart, take my soul, I surrender everything to Your control. And let all that is within me lift up to You and say, I am Yours and Yours alone Completely!"
Dit alles en veel meer brengt ze met een geweldig goeie stem, waar ze perfect controle over heeft. Ook al heb je geen zin in de teksten over God en Jezus, toch kan je enorm genieten van de muziek (die overigens prachtig is) in combinatie met haar stem.
"Ana Laura is de Kelly Clarkson van de Christelijke muziek" staat ergens geschreven. Ik ga daar volledig mee akkoord.
Dit album moet je zéker eens proberen als je van dit soort muziek houdt, want het is echt de moeite waard.

edejong
inderdaad een aardig album
al zal al het christelijke veel mensen afschrikken
3.5*