Et Cetera - Et Cetera (1976)

Canada
Rock / Jazz
Label: Apostrophe

1. Et La Musique Tourne (4:06)
  2. Éclaircie (5:16)
  3. Entre Chien et Loup (7:04)
  4. Apostrophe (5:01)
  5. Newton Avait Raison (4:13)
  6. L'Age Dort (4:36)
  7. Tandem (6:08)
Mssr Renard
Briljante Canadeze fusionprog. Enigszins vergelijkbaar met bijvoorbeeld Maneige en Sloche maar dan met dameszang erbij.

Voornamelijk instrumentaal en dan heeft ook wel wat weg van bijvoorbeeld Camel of Happy the Man.

Van harte aanbevolen in elk geval.

Mssr Renard
Ik vergeet helemaal de gigantische Gentle Giant-invloeden aan te stippen. Het grote verschil is dat hier een vrouw in het frans zingt (en een man).

Verder zijn er de syncopatische ritmes, de middeleeuwse invloeden, de rockgitaar, de cello, de vibes, de percussie, de hak-op-de-tak arrangementen en de waarlijk prachtige vocale arrangementen en harmonieën, de contrapunten en fuga's.

Hoogtepunt is het fenomenale L'Age d'Ort.

avatar van ABDrums
Brutaal goede plaat dit, eentje die ik de komende tijd vaak zal luisteren om goed te doorgronden. Voornamelijk de Gentle Giant invloed ligt er heel dik bovenop, zonder uiteraard als een kopie van die band te klinken. Dat is met name in de souplesse, frivoliteit en het karakter van de melodieën en arrangementen te horen.

Mijn dank voor de - hetzij impliciete - tip is groot, Mssr Renard!

Mssr Renard
Nu je je toch aan het verdiepen bent in de Quebecois-scene, hier een lijst:
Prog/jazzrock from Quebec by Monsieur_Renard | Discogs Lists

Ben je wel een paar jaartjes zoet. Deze Etcetera is zo een unieke jaren'70-plaat, waarvan ik het zo jammer vind dat er tegenwoordig niet zo veel meer van gemaakt worden. Eigenlijk een one-day-fly.

En graag gedaan. Fijn dat ik tot inspiratie heb kunnen dienen.