Unsane - Scattered, Smothered & Covered (1995)

Label: Amphetamine Reptile

1. Scrape (3:10)
  2. Alleged (3:00)
  3. Blame Me (2:22)
  4. Out (3:10)
  5. Can't See (2:21)
  6. Get Off My Back (4:10)
  7. Blew (3:28)
  8. Empty Cartridge (2:12)
  9. No Loss (2:45)
  10. Test My Faith (2:35)
  11. Ruin (2:15)
  12. Swim (3:44)
avatar van middleageguy
Vaak gedacht: Test My Faith zou zo maar eens mijn lijflied kunnen zijn. Het wijkt niet af van de gebruikelijke Unsane methode, maar de combinatie van tekst en de brute simpelheid van de riff doet veel goed voor geest en lichaam. Probeer het maar!

avatar van frolunda
Heb in het verleden welééns een album van de uit New York afkomstige noise(hard)rockers Unsane gemist/overgeslagen maar ben inmiddels toch wel tot de conclusie gekomen dat de band te goed is omdat te rechtvaardigen.Nou ja is,was dus want vorig jaar heeft het trio onder leiding van zanger/gitarist Chris Spencer het bijltje er bij neer gegooid.Best zonde eigenlijk maar nu kan ik tenminste zonder tijdsdruk mijn gaten in het oeuvre van Unsane dichten.
Scattered, Smothered & Covered,hun derde album uit 1995 heb ik als eerste (vier en zes staan nu nog open) op mijn trommelvliezen laten inbeuken,met als gevolgtrekking dat deze plaat vrijwel zeker tot één van de beste van het meedogenloze trio behoort.
Het album opent (uiteraard) snoeihard en heeft met de eerste twee nummers,Scrape en Alleged,al direct een paar uitschieters te pakken.Bij de resterende tien nummers blijft Unsane,schijnbaar zonder al te veel moeite bij dat hoge noise niveau in de buurt en weet er met onder meer Can't See,Empty Cartridge en Test My Faith nog wel een paar hoogtepunten aan toe te voegen.De voor dit genre uitstekende productie maakt het vervolgens helemaal af.
Scattered, Smothered & Covered behoort voor mij dan ook direct tot de betere (of misschien wel beste) albums uit het repertoire van Unsane en gaat bijna meteen naar de maximale score.Knap,als de band dat nog weet te overtreffen met één van de twee platen die ik nog te goed heb.
En zal me dan ook maar vrij snel met het debuut van Human impact,de nieuwe band van Chris Spencer gaan bezighouden,want daar wordt ik ondertussen ook erg nieuwsgierig naar.