Obsession - Scarred for Life (1986)

Label: Capitol

1. Intro / Scarred for Life (4:54)
  2. Winner Takes All (4:16)
  3. Losing My Mind (3:58)
  4. In the End (4:43)
  5. Bang 'Em Till They Bleed (4:54)
  6. My Lai 31568 / Take No Prisoners (5:40)
  7. Taking Your Chances (4:15)
  8. Run into the Night (3:09)
  9. Tomorrow Hides No Lies (6:23)
  10. Shadows of Steel [Demo] * (4:00)
  11. Evil in Her Eyes [Demo] * (5:20)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Weinig opzienbarende heavy metal / power metal uit de Verenigde Staten met weliswaar één bekende naam. Zanger op dit debuutalbum is Mike Vescara, die onder andere gezongen heeft op albums van Loudness en Yngwie Malmsteen. Hier en daar hoor ik wel leuke solo’s van beide gitaristen, vooral In The End, maar de betere nummers blijven voor mij toch de nummers waar meer snelheid in zit: Bang them 'til they Bleed, dat laatste is een puik nummer en Take No Prisoners. Tomorrow Hides no Lies is de ballad op dit redelijk album. Het gitaarwerk doet mij soms wel aan Judas Priest denken, raar maar waar.
De Amerikaanse versie telt de eerste negen nummers, de Europese bevat tevens nummer tien en elf, dus het wordt weeral opletten mocht je deze tegenkomen en aanschaffen. Dit is zo’n album dat een betere luisterervaring oplevert na een flinke draai naar rechts aan de volumeknop.