Jan Akkerman - Live (1978)

Alternatieve titel: Live at Montreux Jazz Festival

4. Crackers (6:50)
  5. Tommy (3:36)
  6. Azimuth (6:09)
avatar van B.Robertson
Prima liveopname van Akkerman en band. Alle muzikanten hebben een grote inbreng in het geheel.
Het nieuwe nr. Transitory is sfeermaker voor drie nummers van het Jan Akkerman album, allemaal extra lang uitgevoerd.
Tommy is erg gepast met Tom Barlage als saxofonist in de band. Een band met Jasper van 't hoff op keyboards, Cees van der Laarse op bas, Willem Ennes - keyboards, Bruno Castelucci - drums, Neppie Noya - Percussion.
L.M. Bijlsma schreef Azimuth, wat ook weer hoogstaande jazz-rock is.

dj@
Briljant album. Voor het eerst gehoord in 1978 bij oom Ruud. Dank!

avatar van Broem
Laatst nog een leuke 2e hands vinyl versie op de kop getikt voor 2 euro. kon m niet laten liggen. Lekker om Crackers live te horen. Jan kan er wat van...

avatar van spoiler
Vandaag gevonden voor een hele euro op wit vinyl. Straks evens fijn luisteren.

WPE
En..dit album verschijnt binnenkort eindelijk weer op cd voor een leuke prijs. Hij wordt opnieuw uitgegeven en dan ga ik hem kopen, want als Akkerman fan is dit album een must.

avatar van Broem
Album vandaag weer eens op de draaitafel gehad. Tjonge wat speelde de band in die periode top. De Belgische drummer Bruno Castelluci slaat er bij het nummer Skydancer effe lekker op los zeg. Muppetshow is er niks bij Zonder gekheid... Een erg lekker album met wat langer uitgesponnen nummers en prima bezetting. Heerlijk.

avatar van Barney Rubble
Lekker gedreven live-album. Akkerman op zijn best.

avatar van vigil
Barney Rubble schreef:
Lekker gedreven live-album. Akkerman op zijn best.

Alleen zo kort, zelfs voor een LP. Die 34 minuten die je wel krijgt zijn dan wel weer erg goed!

avatar van Twinpeaks
Kort maar erg lekker. Ooit een stapeltje cd's van mijn vader meegekregen . Zijn gehoor ging dusdanig achteruit dat muziek luisteren geen optie meer was tenzij het op oorverdovend volume moest. Wel destijds gehoord van Akkerman en Focus maar nooit echt in verdiept ,maar dit is toch wel magistraal goed .Gespeeld met souplesse en ondersteund door een fenomenale band. Hoog niveau in de composities en alles op zijn plek. Normaal ben ik niet zo van de jazzrock maar dit album is niet te versmaden. 4 en halve ster en kans op de volle mep.