Fela Kuti & The Africa '70 - Confusion (1975)

Nigeria
Wereld
Label: EMI

1. Confusion (25:36)
avatar van jellorum
sinds ik 's mans muziek ken is er geen houden aan
party!!! wat een vibes!!! alle muziek die ik ken van hem vind ik goed
en dan nog eens politiek ge-engageerd zijn als artiest
zjn zoon zet zijn werk verder maar van een heel wat minder kaliber dan deze man
enjoy

avatar van Stalin
Briljant hoe naar bijna 7 minuten die blazers het nummer binnenkomen en de muzikale deur simpelweg kapot schoppen !

Het enige minpuntje is dat dit album maar 1 nummer telt, maar in dit geval gaat kwaliteit boven kwantiteit

avatar van Niek
Tis wel erg kort, maar tegelijk van te hoog niveau om minder dan 4 sterren te geven. Heel fijne plaat .

avatar van principal2000
Jammer dat dit album maar 1 nummer bevat. Dit nummer is dan ook wel geen minuut te lang. Alleen de intro had wat mij betreft wat ingekort kunnen worden. Diezelfde tijd had er van mij dan wel op het einde aan geplakt kunnen worden, want op het moment dat het feest losbarst is dit echt meer dan uitstekende en briljante muziek! Fela is een opperbaas!

avatar van vork666
Komt inderdaad wat moeizaam op gang, maar wat daarna volgt is dikwijls zo geniaal dat het wel erg moeilijk wordt om stil te blijven zitten Al vind ik Gentleman nog iets beter

avatar van MAS
MAS
Toffe plaat. Net iets minder dan Expensive Shit en He Miss Road uit hetzelfde jaar.

Misterfool
Inderdaad een toffe plaat. Ik vind het eigenlijk wel prettig dat de muziek enigszins chaotisch begint. Het dwingt je om te focussen als luisteraar. De uitbarsting na 7 minuten is daardoor des te indrukwekkender. Het einde vind ik daarentegen net iets te makkelijk.

avatar van EttaJamesBrown
Bij dit liedje heb ik pas vanaf een minuut of 5 door dat het Fela is. Ik denk regelmatig bij de eerste klanken dat het wat obscuur materiaal is van Miles Davis. (At random playlist van jazz, neo-klassiek, ambient en Electronic voor de coronatijden).

avatar van T.O.
EttaJamesBrown schreef:

Snap ik wel, had ik ook wel een beetje. Eigenlijk klinkt dit net zo essentieel en oorspronkelijk als de beste jazz, soul en funk.
Ik moet er nog iets vaker voor zitten, maar mijn score kan ik de toekomst zeker wel eens wat hoger uitvallen.