Pete Rock - PeteStrumentals (2001)

Label: BBE

1. A Little Soul (5:29)
  2. Play Dis Only at Night (5:14)
  3. Someting Funky (4:13)
  4. For the People (4:27)
  5. Hip Hopcrisy * (4:22)
  6. Smooth Sailing (4:56)
  7. Pete's Jazz (5:21)
  8. The Boss (4:35)
  9. Get Involved (5:08)
  10. Give It to Y'all * (3:41)
  11. Walk on By (4:37)
  12. Cake * (4:43)
  13. What You Waiting For * (4:23)
  14. Nothin' Lesser * (4:38)
  15. Take the D-Train * (4:55)
Kos
Toch een wat moeilijk te beoordelen album. Het is echt heerlijk als een soort van achtergrondmuziek als je achter de computer zit of in de auto, maar om aandachtig naar te luisteren is het wat te repeterend.

De beats en samples in elke track zijn heerlijk, maar in veel van de tracks gaat het te lang door, wat af en toe wel eens irriteert. Ik houd het maar op 3,5.

Kos
Ik zal trouwens even de gastrappers opzoeken en toevoegen.

-edit- ik zie dat de tracks met gastrappers hier niet opstaan .

Even uitzoeken hoe dat zit.

Kos
There's two versions to Petestrumentals, and I would advise getting both just to have the complete listening pleasure.

Aha, ik heb dus de versie met o.m. CL Smooth en Freddie Foxx er op. Ik vraag me af of de rest van de tracks dan hetzelfde klinkt...

Kos
Ideaal album om in de zomer mee door de stad te cruisen, zo blijkt. .

^0,5*

L2K
Beste uitgave van de Beatgeneration van BBE

Pauper
Heerlijke CD, lekker rustig maar soms iets teveel van het zelfde, had wel wat speelser gemogen. De beats zijn nogal herhalend terwijl je bij Jazz en Soul achtige sounds juist improviserende geluiden zou verwachten, vooral al het gehele album instrumentaal is. 4*

Pauper
Ik ben trouwens op zoek naar meer van dit soort werk, a la DJ Shadow, Pete Rock, zeg maar instrumentale HipHop, mensen nog suggesties?

Pauper schreef:

instrumentals zijn moeilijk te krijgen vaak, jammer is dat. ik check even mn playlist: mijn persoonlijke favoriet is Bonobo, zit bij engelse label Ninjatune. Ook andere artiesten van dat label zoals the Herbaliser en Coldcut moet je horen.
verder DJ Krush, Japanner van Mo Wax, t label van Shadow.
Cut Chemist, de oude vaste DJ van J5, is daar net mee opgehouden om solowerk te doen, vet nieuw album.
DJ Cam, DJ Vadim (met relaxt projectje One Self met oa Yarah Bravo), Madlib (Shades of Blue), Jay Dilla (hou ik zelf niet echt van, maar is wel grote), en verder sommige lounge dingen zoals Zero 7, en sommige St Germain tracks... allemaal waard om eens te checken. suc6 ermee!!

Sounds schreef:
verder DJ Krush, Japanner van Mo Wax, t label van Shadow.

Hehe dat is bijna allemaal werk dat ik ten tijde van deze reactie ook al kende, Bonobo moet ik dan maar eens snel achteraan gaan daar heb ik nog niks van Toch bedankt! Als je Cut Chemist tof vind moet je snel het Ozomatli project checken (indien je die natuurlijk nog niet kende) en dan de Ozomatli CD. Vooral "Cut Chemist Suite" doet het goed, ook erg leuke CD voor beetje afwisseling.

hehe ja ik heb hem idd, die stem van Chali 2na blijft het leuk doen.. dat de cd voornamelijk spaans is maakt t voor mij eigelijk alleen maar vetter. chota, coming war en eva zijn mijn favorieten

avatar van waxs
Toch ondanks de herhalende factor van dit album kun je hem er toch op elk moment erbij blijven pakken. Na al die tijd kan ik er altijd nog met plezier naar luisteren, mijn cijfer blijft overigens wel gewoon een 3,5*

avatar van T.O.
Ja, wel aardig. In tegenstelling tot bv. DJ Shadow is Pete Rock een echte hiphop-producer, waardoor je bij de instrumentale tracks soms echt op de MC's zit te wachten. Dat had wel iets beter gekund.

Probleem is echter dat juist de tracks mét rappers niet zo heel erg veel meerwaarde hebben. Afgezien van die met CL Smooth die ik erg lekker vind.

avatar van PJC
PJC
chille plaat van grandmaster Pete Rock. uberchille producties die soms iets te lang duren. ideale slaapkamermuziek

avatar van Mind shocker
Dit is echt zo'n album om lekker te kunnen luisteren als je ook wat anders aan het doen bent. Toch vind ik het wel moeilijk om dit een goede album te noemen, omdat er bijna alleenmaar beats in zitten, maarja, vandaar ook de naam petestrumentals. ik vind het wel dat pete het weer goed voor elkaar heeft qua beats.

avatar van Mind shocker
Pauper schreef:

misschien is insight wel een goede suggestie.
lekkere beats, en af en toe nog eens een goed nummer qua raps. check problem van hem voor beats, en misschien voor de raps mind shocker, dat is en blijft mijn nummer een liedje (vandaar ook mijn naam).

tuktak
ik heb de heruitgave, die is idd met een paar extra tracks en wat gast mc's. die mc's hadden van mij niet echt gehoeven op een album dat petestrumentals heet. dit album is verder echt geniaal, elke zichzelf respecterende hiphopfanaat moet deze plaat in huis hebben. de meeste rappers lullen toch over jan met de korte achternaam, dus gewoon weglaten die onzin enige waar rappers toe moeten dienen is om de beats aan elkaar te praten en ze wat kracht bij te zetten, maar dat is in de loop der tijd wat doorgeslagen...

EPMD
Geweldige beats!!! Zo Chill!!!!

Pete Rock is zeker wel mijn favoriete producer... Deze kerel is gewoon te goed voor woorden...

Maxmus
Zitten inderdaad wel wat nice instrumentals op.
Maar overal echt een paar toppers en tog wat mindere.

P-DawG
Klinkt op het eerste gehoor vooral erg chill !

avatar van maxinator
Heerlijk plaatje voor als je geschiedenis aan het leren bent tussen je -bas en bandles door en er een turkse band aan het spelen is met een nogal krijsende vrouw.

avatar van Philadelphonic
Op ieder moment van de dag, bij wat voor mindstate dan ook, dit album past overal en altijd, maakt niet uit hoe je je voelt.
En juist dat is de kracht van dit album.
Geniale samples, goed uitgekozen drums, typische Pete Rock hi-hat.
Dit is hiphop.

avatar van timWTF
Perfect voor elk moment. Geen fratsen, niemand vindt het vervelend als je het op zet en het heeft een fijne vibe. Nice.

avatar van Shelter
super vet album dit, ik heb de uitgave met MC's op 4 tracks.
De instrumentals zijn grotendeels beter dan de tracks met MC's (maar deze zijjn zeker niet slecht),dat zegt veel over dit album. De opener A Little Soul begint meteen goed, Something Funky is ook relaaxed. Smooth Sailing vind ik een ander hoogtepunt.
Pete's Jazz ook een favoriet. Van de MC's vind ik Freddy Foxxx nou niet bepaald super komen en die met CL Smooth is wel ok maar ook niet heel bijzonder.

Dit is het album dat ik opleg als ik studeer of als ik vrouwelijk bezoek heb en wat achtergrond sfeer wil. Daarvoor is dit album erg goed maar om er nu echt aandachtig naar te luisteren...een beetje te veilig en repetitief soms.

avatar van Boermetkiespijn
Ik moet dit jaar maar liefst 6 Sinterklaasgedichten schrijven, dan zijn albums als deze perfect!

avatar van Osiris Apis
Zwarte Petestrumentals