Amen - Amen (1999)

Label: Roadrunner

1. Coma America (2:18)
  2. Down Human (3:44)
  3. Drive (3:08)
  4. No Cure for the Pure (3:23)
  5. When a Man Dies a Woman (3:30)
  6. Unclean (2:50)
  7. I Don't Sleep (2:25)
  8. TV Womb (2:38)
  9. Private (3:12)
  10. Everything Is Untrue (4:19)
  11. The Last Time (2:16)
  12. Fevered (2:28)
  13. Broken Design (2:24)
  14. Resignation / Naked and Violent (4:07)
  15. Whores of Hollywood (1:45)
  16. Lovers Are Killers (2:55)
  17. Life Crime (1:23)
  18. Black God (4:14)
avatar van Sammy
Erg rauwe plaat die klinkt als een demo die zo op de cd is gezet. Erg goeie en vooral chaotische (zanger heet niet voor nix Chaos met z''n achternaam) nummers. 4*

dit is inderdaad een erg vette cd! ik ook 4 sterren

Ik heb deze cd 5 sterren gegeven. Ik hou van cd's die niet volgens het boekje zijn opgenomen. Dus het is absoluut geen gelikte plaat, maar wel 1 om te likken. Teksten zijn goed. De muziek is lekker tegendraads.

Because i fuck myself, can feel no one else!

Ik heb Amen nu 2 keer live gezien. 1 keer in de Melkweg en de laaste keer in Paradiso. Het blijkt dus het geval dat Amen of niet zo bekend is in NL of mensen vinden het niet cool. Bij de 2 optredens waren misschien net 30/40 mensen, maar het optreden was pure oprechtheid. Ondanks

3.14 schreef:

Heb ze ook live gezien in de paradiso.. Geweldig optreden, kan niet anders zeggen.. M'n verwachtingen waren hoog, maar werden overtroffen. Ergens zonde dat de rest van Nederland het niet snapt, maar ja, it's their loss zullen we maar zeggen.. Zelfde geldt voor al die mensen die er toch een partij slap bij stonden te kijken. Dit is een band waar je bij MOET meedoen/meespringen...

avatar van knoltor
Ooit heb ik een keer gelezen dat dit het kleine, maar stiekem betere broertje van Slipknot was. Beetje rare vergelijking, maar ook wel weer begrijpelijk. Ze debuteerden tijdens de nu-metal hoogtijdagen met een plaat die geproduceerd was door Ross Robinson, de man die toen als dé hippe producer gezien werd en o.a. verantwoordelijk was voor het geluid van Slipknot's debuut, Korn's Life is Peachy en Sepultura's Roots. De muziek van Amen is alleen toch wel wat origineler dan de meeste Slipknot-klonen. Een ondergewaardeerde band.

Ik heb ze een keer op Lowlands zien spelen in de Golf, en inderdaad... als er meer dan 100 man stonden was het veel. Maar wel gewoon bruut raggen die gasten! Oprechte lui, goede band.

avatar van vin13
Anarchie in een notedop met provocerende notekrakers. Weer eens wat anders dan een handvol numetalnootjes.

avatar van Sammy
Blijft een kleine clusterbom, dit plaatje van Amen. Nog steeds rauw, krachtig en intens. 9 jaar later: halfje erbij.