Front Line Assembly - Hard Wired (1995)

Canada

3. Re-Birth (5:21)
  4. Circuitry (5:58)
  5. Mortal (5:44)
  6. Modus Operandi (5:50)
  7. Transparent Species (7:04)
  8. Barcode (6:14)
  9. Condemned (5:54)
  10. Infra Red Combat (8:49)
avatar van Rinus
De lijn van "Millenium" wordt (nog iets harder) doorgetrokken op dit album. Daarom knalt het je speakers uit. Alle overige ingredienten zitten er ook weer in, vervormde stemmen, betoverende intro´s en vaak onderliggende melodieuze zanglijnen in de refreinen.

Lekker plaatje dit. Erg apart. 3.5*

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Wat een goed album blijf ik dit vinden. Na Millennium is dit wederom een knaller van jewelste en over de gehele linie kent dit album een zeer donkere ondertoon. De kracht van de nummers liggen in dit geval niet aan de al dan niet gesamplede metal-gitaren, die op praktisch elk nummer van Millennium terug zijn te horen. Het keiharde dichtgesmeerde electronische geluid van dit album vormt al een kracht op zich.
En de nummers zijn erg sterk, zoals de opener Neologic Spasm of het meer vlotte Paralyzed.
Subliem is het instrumentale Mortal, waar ik nog steeds kippenvel van krijg.
Modus Operandi blijft voor mij de onbetwiste topper van dit album. De gruwelijk vervormde vocalen tijdens de coupletten klinken ijzingwekkend en het refrein is lekker bruut. De songtekst blijft ook gedenkwaardig. Ook de vele verontrustende samples die FLA continue gebruikt in hun tracks, draagt bij aan de kracht van dit album.