Syd Barrett - Octopus (1992)

Label: Cleopatra

1. Octopus (3:48)
  2. Swan Lee (Silas Lang) (3:14)
  3. Baby Lemonade (4:09)
  4. Late Night (3:16)
  5. Wined & Dined (2:56)
  6. Golden Hair (1:59)
  7. Gigolo Aunt (5:46)
  8. Wolf Pack (3:45)
  9. It Is Obvious (2:56)
  10. Lanky (Part One) (5:34)
  11. No Good Trying (3:24)
  12. Clowns & Jugglers (Octopus) (3:30)
  13. Waving My Arms in the Air (2:13)
  14. Opel (6:24)
EVANSHEWSON
Syd Barrett was een ontzettend RARE KWAST die geniale muziek heeft geschreven in de beginperiode van Pink Floyd. Toen hij later de druk niet meer aankon en persoonlijke, psychische problemen kreeg werd hij vervangen door David Gilmour.
Op sommige vroege PF-foto's kun je zelfs de band zien met vijf leden, dus met zowel Barrett als Gilmour al dan niet nog/of nog niet of niet meer officieel als bandlid, een verwarrende periode voor de band.

Barrett's wankele geestelijke gezondheid stond zijn genialiteit niet in de weg, maar heeft hem zeker niet geholpen om een echte grote te worden.

Op deze verzamelaar - mijn hoes zit er wel volledig anders uit, ik vind deze hier veel representatiever voor 's man's muziek, gezien de grote psychedelische aard van deze cover; Die vlag dekt de lading beter. Op zijn best was Barrett eigenlijk best geniaal, maar ik kan me voorstellen dat deze muziek niet aan de gemiddelde popliefhebber besteed is.

Ik vind zijn werk bij de vroege Floyd meestal een stuk sterker dan wat hier op verzameld staat, maar het geeft een goede indicatie tot wat de man in staat was.
In 2006 is hij overleden.

Ik vind deze verzamelaar toch 3.5 ster waard;

***1/2