Civil War - The Last Full Measure (2016)

Zweden
Label: Napalm

1. Road to Victory (4:44)
  2. Deliverance (5:26)
  3. Savannah (4:10)
  4. Tombstone (3:15)
  5. America (5:26)
  6. A Tale That Never Should Be Told (6:06)
  7. Gangs of New York (4:07)
  8. Gladiator (3:22)
  9. People of the Abyss (4:07)
  10. The Last Full Measure (6:27)
  11. Strike Hard Strike Sure * (3:57)
  12. Aftermath * (5:02)
avatar van Kronos
Het nummer Tombstone klinkt nogal carnavalesk maar verder is dit weer een heerlijk album vol energieke strijdliederen. Nils Patrik Johansson is echt een ongelofelijke zanger voor dit soort metal maar volgens ik lees op internet is dit zijn laatste met Civil War. Dat zou erg jammer zijn.
Ook op de productie valt niks aan te merken. Hier konden we in de jaren tachtig alleen maar van dromen. Helder, vol, krachtig en perfect in balans. Alle instrumenten komen goed tot hun recht zodat er volop te genieten valt van het strakke gitaarwerk.

avatar van The_CrY
Afgelopen januari live gezien in Arnhem, en hoewel de nummers me goed bevielen toen duurde het toch even voordat ik de plaat ging uitchecken, en dat komt omdat ik ergens las dat Nils Patrik Johansson van Astral Doors hier de platen had ingezongen; ik zag ze namelijk met de nieuwe zanger. Heerlijke moderne Europese power metal met poppy melodietjes en razende solo's. De presentatie van de band maakt het plaatje in elk geval compleet. Favoriete nummers: 'Deliverance' en het verslavende 'Tombstone'.