menu

Mirthrandir - For You the Old Women (1976)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Syn-Phonic

  1. For You the Old Women (8:14)
  2. Conversation with Personality Giver (5:38)
  3. Light of the Candle (4:23)
  4. Number Six (5:06)
  5. For Four (14:44)
totale tijdsduur: 38:05
zoeken in:
avatar van ChrisX
3,5
Dit album is een mooi voorbeeld van een hele zooi albums die in de VS zo vanaf midden jaren 70 vaak in betrekkelijke kleine oplage en lokaal c.q. regionaal verspreid werden. Uiterst getalenteerde muzikanten die beinvloed door de eerste golf van progbands muziek gingen maken. Soms doken soms van deze bands vervolgens in voorprogramma's op als een band als Yes, ELP of Genesis voorbij kwam tijdens een tournee.

Dit is geen makkelijke muziek overigens, die wel wat van de complexiteit van Gentle Giant weg heeft vermengd met elementen uit de muziek van Yes (sowieso een band die doordat ze veel eerder succesvol waren al daar een veel grotere invloed in de VS heeft gehad als Genesis).

Gast
geplaatst: vandaag om 17:35 uur

geplaatst: vandaag om 17:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.