The Replacements - Hootenanny (1983)

Label: Twin Tone

1. Hootenanny (1:52)
  2. Run It (1:11)
  3. Color Me Impressed (2:25)
  4. Willpower (4:22)
  5. Take Me Down to the Hospital (3:47)
  6. Mr. Whirly (1:53)
  7. Within Your Reach (4:24)
  8. Buck Hill (2:09)
  9. Lovelines (2:01)
  10. You Lose (1:41)
  11. Hayday (2:06)
  12. Treatment Bound (3:16)
  13. Lookin' for Ya (Outtake) * (1:57)
  14. Junior's Got a Gun [Outtake - Rough Mix] * (2:08)
  15. Ain't No Crime (Outtake) * (1:15)
  16. Johnny Fast [Outtake - Rough Mix] * (2:28)
  17. Treatment Bound [Alternate Version] * (3:15)
  18. Lovelines [Alternate Vocal] * (2:05)
  19. Bad Worker [Solo Home Demo] * (3:57)
avatar van OldRottenhat
Het nummer Within Your Reach hoorde ik laatst in de film Say Anything met John Cusack en dat bracht me naar deze plaat! De rest klinkt ook aardig, maar Within Your Reach steekt er toch wat bovenuit. 3*

avatar van avdj
Ik ben even té enthousiast te geweest in mijn beoordeling. Er staan goede nummers op als Within Your Reach, You Loose en het titelnummer. De sound is wederom totaal niet als het gros van de '80 en dat bevalt me wel. Toch wordt er nog gezocht naar wat meer melodieuze nummers die de groep zal vinden op "Let It Be" 3,5*

Lekkere mix tussen punk met rock & roll invloeden, lijkt hier zelfs op Stray Cats.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Duidelijk te horen waar The Black Lips de mosterd hebben gehaald.

avatar van frolunda
Niet echt een geweldig album dit,vind het ook de minste van de Replacements.Veel ongein op Hootenanny en zo te horen vloeide de alcohol ook rijkelijk tijdens de opnamesessies.
Desondanks hoor ook wel wat kwaliteit terug,wat later ook nog wel zou blijken en is het spelplezier (wat er vanaf spat) ook wel wat waard.
Color Me Impressed,Take Me Down to the Hospital en Within Your Reach zijn nog vrij sterk te noemen en zorgen ervoor dat hun combinatie van punk en gitaarrock op dit album ,in zijn geheel nog net naar een voldoende wordt getild.
Gelukkig viel met hun volgende plaat Let it be alles op zijn plaats.