This Beautiful Mess - Away with the Swine (2006)

Label: Sally Forth

1. Swimmers (4:03)
  2. All the Time in the World (4:03)
  3. Where Angles Fear to Tread (3:16)
  4. Song of Grace (6:54)
  5. Stay (Right Beside) (4:16)
  6. Rest Assured (3:13)
  7. Great Expectations (4:50)
avatar van StuF
pas live-optreden van bijgewoond. de zang van TBM valt goed bij de schare colplay/thom yorke fans. puur te noemen, want de eigenheid en oprechtheid ligt voor het grijpen. het is techniek waarin tekort wordt geschoten. de zang was live niet zuiver! daardoor klonk het geforceerd en niet overtuigend, maar ik laat em even de tijd om te oefenen. helaas ontbrak er binnen de band ook synergie. het was een kaartenhuisje dat continu inelkaar viel en weer opgebouwd werd, maar het bleef niet staan. het studio-album is dat niet terug te horen. wel hoor je veel te simpele partijen voor de ongelovelijk mooie liedjes die het zijn. dat talent bezitten ze in ieder geval al! ondanks dat ze al wat jaartjes bezig zijn zie ik beautiful mess toch als een jonge band gezien de steekjes die ze laten vallen me beginnersfouten lijken die te overwinnen zijn...
wees overtuigender... hou het simpel, maar maak je je er ook niet te gemakkelijk van af (door meerdere nummers dezelfde baslijn te gebruiken bijvoorbeeld... wees ietsje creatiever pls)

avatar van beruk
Iemand gesproek die er ook bij was en me dol enthousiast een cd in mijn handen drukte. (temper etc.)Wat ik daarvan vind staat daar

avatar van Groenteboer
Mooiste album van TBM wat mij betreft!

avatar van Helicon
Kun je zo achter Temper the wind plakken (niet zo verwonderlijk aangezien deze nummers dat album niet gehaald hadden) Great expectations, fantastisch nummer

avatar van matthijs
ik ben fan van het eerste uur, maar deze cd stelde me teleur. aangeschaft na mooi concert in alphen, soort comeback, maar na 4 x luisteren deed t me nog steeds niks. verbaasd dat ik zoveel positieve reacties zie.