Larry Young - Groove Street (1962)

Jazz
Label: Prestige

1. Groove Street (4:54)
  2. I Found a New Baby (5:25)
  3. Sweet Lorraine (9:24)
  4. Gettin' into It (14:24)
  5. Talkin' About J.C. (5:56)
De titel van dit album klopt: je waant je op Groove Street als je naar de funky soul-jazz van Larry Young en consorten luistert. Het album begint gelijk heel aardig met de titelsong. Daarna volgen echter een paar puike langere nummers: Sweet Lorraine & Gettin' into It. Ook slotnummer Talkin' About J.C. mag er wezen. Met solo's op het orgel van Larry Young, de gitaar van Thornel Schwartz en de tenor saxofoon van Bill Leslie is het album vol afwisseling. Lekkere groovy plaat hoor!

markd, ik zie vaker jouw stem bij jazz-albums die ik draai. Ik kan het vaak goed volgen. Alleen hier: is een onvoldoende voor dit album niet wat te laag gewaardeerd? Daardoor was ik 'm bijna niet gaan uitproberen.

west ik zal hem nog eens luisteren maar ik vind de Hammond een lastig instrument dat in sommige omstandigheden storend werkt voor mij. Sowieso heb ik al wat minder met ballads of down-tempo nummers en als het orgel dan meer jengelend ipv stuwend wordt (naar mijn gehoor of stemming op dat moment ) dan beoordeel ik wat lager.

Sowieso zou ik trouwens liever in kwarten beoordelen hier op MuMe maar dat terzijde.

Album nog eens beluisterd en ik had een over-kritische dag toen ik dit beoordeelde denk ik. Het geluid van de Hammond klinkt nogal distorted op de opname die ik heb, met name in het tweede nummer. Dat helpt het luisterplezier niet. Maar het album is zeker niet overmatig jengelend.
Toevallig hoorde ik een paar dagen geleden Young Guns van Gene Ludwig - Pat Martino Trio (nog niet op MuMe op dit moment), een beetje vergelijkbaar met dit, en dat vond ik wel beter.

3,25 maar mijn goede humeur vandaag doet het afronden naar 3,5