Jan & Dean - The Little Old Lady from Passadena (1964)

Rock / Pop
Label: Liberty

1. The Little Old Lady from Pasadena (2:30)
  2. Memphis (2:39)
  3. When It's Over (2:21)
  4. Horace, the Swingin' School-Bus Driver (2:33)
  5. Old Ladies Seldom Power Shift (2:04)
  6. Sidewalk Surfin' (2:21)
  7. The Anaheim, Azusa & Cucamonga Sewing Circle, Book Review and Timing Association (2:34)
  8. Summer Means Fun (1:58)
  9. It's as Easy as 1, 2, 3 (2:29)
  10. Move Out Little Mustang (1:51)
  11. Skateboarding - Part II (2:16)
  12. One-Piece Topless Bathing Suit (2:26)
avatar van jorro
The Little Old Lady from Pasadena is een fijne opener, maar het daaropvolgende Memphis valt dan erg tegen. When It's Over klinkt vervolgens weer fijn.
Horace, the Swingin' School-Bus Driver is een soort kinderliedje waarna Old Ladies Seldom Power Shift een wat tegenvallend instrumentaal nummer is. Hoewel Sidewalk Surfin' klinkt als al die andere surfsongs, kan dit album die oppepper wel hebben.
Leuke lange titel, maar The Anaheim, Azusa & Cucamonga Sewing Circle, Book Review and Timing Association doet zich hierdoor wel tekort. Het is wat rommelig.
Summer Means Fun. Niet bijzonder, gewoon een simpele surf song.
It's as Easy as 1, 2, 3 is een fijn rustgevend liedje. Move Out Little Mustang is wel weer een lekker surfnummer.
Skateboarding Part II is echt een misser. Vader Jacob goes surfing. One-Piece Topless Bathing Suit ben ik eerder tegengekomen, maar bij wie ook alweer?

40 in de 100 Greatest Albums of 1964 en geen notering in BestEverAlbums.